Actualitate

Primăria Cobadin vrea fonduri guvernamentale pentru reabilitarea DC 26, legătura cu satul Conacu

Administrațiile locale și-au făcut planurile cu privire la absorbția fondurilor guvernamentale prevăzute în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală III (PNDL) sau Programul „Anghel Saligny”.

În acest sens, Primăria Cobadin a întocmit documentația în vederea atragerii de fonduri pentru reabilitarea și asfaltarea drumului comunal DC 26 care face legătura între DJ 391 și satul Conacu. Este vorba despre un drum de aproximativ 5,6 kilometri.

Până când se vor realiza finanțările prin „Anghel Saligny”, echipa coordonată de primarul Cristian Telehoi a scos la licitație publică pe SEAP proiectul privind finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții “Reabilitare și amenajare străzi în comuna Cobadin, județul Constanta”.

Valoarea estimată a contractului a fost de 5.151.868,96 lei, fără TVA, din care: Construcții și instalații = 5.091.868,96 lei, fără TVA și Organizare de șantier = 60.000,00 lei, fără TVA.

De asemenea, în plin proces de implementare se află proiectul de “Reabilitare, modernizare și construire infrastructură educațională pentru învățământul primar și gimnazial din comuna Cobadin. Amplasamentul prezintă următoarele construcții existente și propuse: – Corp C1 – Școala cu clasele I-IV: 419 mp – existent – Extindere corp C1: 62 mp – propus – Corp C2 – Magazie: 68 mp (nu se intervine asupra acestuia) – existent – Corp C3 – Grup sanitar: în curs de demolare – Corp C4 – Centru educațional: 364 mp – propus – Corp C5 – Sala de sport: 925 mp – propus TOTAL = 1.838 mp. Valoarea estimata a contractului este de 6.059.163,10 lei, fără TVA.

Și la parcul din centrul localității Cobadin se lucrează. Acesta se întinde pe o suprafață de aproape 3.000 de metri pătrați, fiind inclus în curtea Căminului Cultural.

Primăria condusă de Cristian Telehoi investește peste patru sute de mii de lei în reamenajarea și dotarea acestui loc de relaxare, dedicat tuturor locuitorilor comunei. Banii provin din sumele rămase necheltuite în anul financiar 2020, acestea fiind redistribuite la una dintre recentele ședințe de Consiliu Local, în funcție de necesitățile investiționale și de funcționare ale administrației locale.

Concret, parcul din localitatea Cobadin va fi dotat cu alei pavate cu dale, se va instala gazon, iar ca mobilier, pe lângă bănci și coșuri de gunoi, vor fi amplasate și foișoare de relaxare. Parcul va avea și o toaletă ecologică.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top