Actualitate

Primăria comunei Murighiol vine în sprijinul elevilor care fac școală on line

Până la finalul anului școlar 2019/2020, elevii vor continua să facă lecții în spațiul virtual, cu ajutorul tabletelor sau telefoanelor inteligente, conectate la internet. Această decizie a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus cu care se confruntă întreaga lume.

Măsura adoptată de Ministerul Educației ridică, însă, și o mare problemă: accesul unor elevi la internet sau la dispozitive inteligente pentru conectare în spațiul on line.

De aceea, printr-un Ordin al ministrului Educației se solicita Inspectoratelor Școlare Județene (ISJ) și conducerii școlilor să colaboreze cu administrațiile locale și cu alte persoane juridice pentru a putea veni în sprijinul elevilor defavorizați.

Inspectoratele Școlare „colaborează cu autoritățile administrației publice județene și locale în vederea asigurării echipamentelor informatice și a conectării la Internet a unităților de învățământ”, se arată în Ordinul de ministru.

La inițiativa primarului Filip Ivanov, primăria comunei Murighiol a achiziționat 64 de tablete pentru elevii care au performat în anul școlar precedent (2018/2019). Totul s-a desfășurat în urma consultărilor cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Murighiol.

Tabletele se vor distribui beneficiarilor în cursul acestor zile.

Ținem să precizăm că elevii au fost nominalizați de către conducerea Școlii Gimnaziale Murighiol”, explică reprezentanții primăriei modul în care elevii au fost selecționați pentru a beneficia de tablete.

Administrația locală Murighiol a investit constant în sistemul de învățământ, în crearea unui spațiu educațional modern atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Amintim aici lucrările de reabilitare a Școlii gimnaziale desfășurate în 2019. Investiția s-a derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – Ministerul Dezvoltării Regionale, ajungând la o valoare de peste 2 milioane de lei.

Lucrările au vizat anveloparea clădirii, înlocuirea integrală a acoperișului și refacerea tuturor instalațiilor electrice sanitare și termice.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top