Actualitate

Primăria Ceamurlia de Jos, informații pentru colectarea corectă a deșeurilor

Primăria comunei Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, a inițiat o campanie de informare a locuitorilor cu privire la colectarea corectă a deșeurilor.

Trebuie menționat că sacii pentru adunarea deșeurilor sunt distribuiți gratuit către populație.

Astfel, în sacul galben inscripționat JT Grup se pot colecta următoarele deșeuri:

  • ambalaje din plastic, PET-uri, tăvițe, cutii, bidoane și alte recipiente din plastic
  • ambalaje din hârtie și carton, ziare, reviste, carton ondulat
  • ambalaje din sticlă: borcane, sticle pentru băuturi, sticle pentru ulei sau oțet
  • ambalaje din metal și aluminiu: doze aluminiu, cutii din metal (ex conserve pentru hrană animale), dopuri și capace din metal, cutii de sucuri și bere

În pubela neagră cu sigla SMID (oferită gratuit de operator) se colectează: resturi de pâine, cereale, zaț de cafea, resturi de fructe și legume, resturi de ceai, păr și blană, coji de ouă, cenușă sau alte deșeuri precum șervețele de bucătărie folosite, scutece, bețișoare de urechi, oase, resturi de alimente.

În această pubelă nu se acceptă alte tipuri de deșeuri. Dacă ați colectat și alte tipuri de deșeuri (ex. PET, sticla, carton, frunze) pubela nu se va descărca în autospecială și veți rămâne cu gunoiul în curte până se realizează selectarea”, atrag atenția reprezentanții Primăriei Ceamurlia de Jos.

Dacă pubela oferită de operator este spartă, se poate solicita operatorului înlocuirea acesteia cu alta inscripționată SMID.

Totodată, în luna martie, reprezentanții administrației locale au continuat lucrările de curățare a spațiilor publice din comună. Cu acest prilej, ei au transmis locuitorilor un apel pentru a veni în întâmpinarea demersului lor.

„Insistăm să ne sprijiniți întreținându-vă spațiile, din fața gospodăriei, și cele de la locurile de veci. Ne dorim o comună curată, dar se poate doar cu ajutorul dumneavoastră.

Dacă vă ocupați de aceste aspecte, rămâne timp să ne ocupăm de spațiile de joacă, de curțile școlilor, de grădinițe etc. Profitați de vremea frumoasă și curățați gospodăriile și spațiile aferente”, transmit reprezentanții primăriei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top