Actualitate

Planul de acțiuni și de lucrări de interes local al Comunei Baia. Vizate sunt persoanele cu venit minim garantat

Consiliul Local al comunei tulcene Baia a aprobat Planul de acțiuni și de lucrări de interes local pentru persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de venit minim garantat pe anul 2021.

Planul cuprinde lucrări aferente fiecărei luni ale anului și potrivite cu sezonul respectiv.

Astfel, în luna martie, persoanele vizate de acest Plan de acțiuni vor executa, printre altele, lucrări de crăpat şi cărat lemne de foc școlile din comuna Baia ; vor mătura și igieniza centrul comunei, strada Republicii şi strada 1 Decembrie, dar și alte străzi principale.

În luna aprilie vor trece la curățirea regiunilor din apropierea zonei de picnic, toaletarea arborilor și arbuștilor, precum și întreținerea acestora, colectarea gunoiului depozitat și igienizare prin adunarea deșeurilor din cimitirele localității. Vor mătura și igieniza locurile de joacă pentru copii.

În luna mai, conform Planului de acțiune, persoanele cu venit minim garantat ar trebuie să realizeze, printre altele, lucrări de curățare de vegetație forestieră din zona apelor din satele comunei, igienizarea zonei de la fosta rampă de gunoi a localității.

În lunile iunie, iulie, august, septembrie și octombrie 2021, lucrările prevăd acțiuni de curățare și igienizare a unor străzi și zone din comuna Baia. Sunt enumerate aici regiunilor din apropierea zonei de picnic (Crucele), toaletarea arborilor și arbuștilor, colectarea gunoiului depozitat și igienizare prin adunarea deșeurilor din cimitirele localității, curățarea de vegetație forestieră din zona apelor din satele comunei, măturat şi igienizat centrul comunei, măturat și igienizat locurile de joaca pentru copiii.

În luna noiembrie se vor igieniza terenurile din vecinătatea platformelor de gunoi, pubelelor, prin adunarea deșeurilor din plastic, hârtie şi PET-uri împrăștiate de vânt din rampă; -se vor mătura și igieniza centrul comunei, strada Republicii şi strada 1 Decembrie; se va igieniza zona de la fosta rampă de gunoi a localității; se vor întreține spațiile verzi; se vor mătura și igieniza și alte străzi principale din comună, inclusiv în vecinătatea lăcașelor de cult, precum și a trotuarelor.

În ultima lună din an, decembrie, persoanele cu venit minim garantat vor trece la curăţarea zăpezii de pe trotuare şi zone carosabile dacă este cazul); împrăștiere manuală antiderapant pe trotuare; crăpat şi cărat lemne de foc la sediul școlilor din comună.

Actualitate

To Top