Actualitate

Primar Gheorghe Văcaru: O dată cu Podul peste Dunăre, Măcin are nevoie de o variantă ocolitoare pentru traficul greu

Ca și ceilalți primari din zonă, edilul din Măcin, Gheorghe Văcaru, consideră că Podul Brăila-Tulcea este o investiție vitală pentru dezvoltarea județului. Pentru Măcin însă, podul va aduce și o problemă: toate mașinile de mare tonaj ce vor merge spre Constanța, vor traversa centrul orașului. De aceea, primarul Văcaru spune că este obligatoriu să se construiască o centură ocolitoare pentru traficul greu:
„Apreciem că după construirea podului, traficul se va tripla. Toate aceste mașini de mare tonaj ce vor merge spre Constanța vor tranzita localitatea noastră. Deja avem necazuri cu aceste mașini care produc un mare disconfort și chiar pagube, iar problemele se vor amplifica. Trebuie să ne gândim că drumurile pe care le folosim în prezent nu au fost construite pentru tonaj atât de mare ca în prezent.
Am ridicat această problemă la întâlnirea de la începutul lunii octombrie, ce a avut loc la Consiliul Județean Tulcea, la care au participat și proiectanții, constructorii și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Din păcate, nu am primit un răspuns clar despre cum ar putea fi rezolvată. Consider că această chestiune ar fi trebuit luată în calcul de la început și inclusă în proiect o centură ocolitoare a orașului Măcin”.
Edilul din Măcin spune că un astfel de drum nici nu ar fi prea greu de realizat, pentru că are pe teritoriul orașului un drum de exploatare, ce traversează puține terenuri private, unde ar trebui făcute expropieri.
În ceea ce privește utilitatea podului, Gheroghe Văcaru consideră această investiție vitală pentru zonă, ce va duce la dezvoltarea unor afaceri locale și mai ales a turismului, în prezent slab dezvoltat, în ciuda prezenței în imediata apropiere a Parcului Național Munții Măcinului:
„Cred că turismul se poate dezvolta foarte mult, noi având aici Parcul Național Munții Măcinului, cu o specificitate aparte. În orașul Măcin avem un hotel și două pensiuni, dar sunt convins că se vor mai construi, după ce se face podul. Pe de altă parte, noi suntem destul de limitați în încercarea de a construi o infrastrtură de turism și agrement, din cauza legislației prea restrictive. Agenția de Protecția Mediului Tulcea și Administrația Parcului ne blochează unele proiecte.”

(foto Facebook-Grup Măcin)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top