Comisia Europeană

Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, despre plecarea primarilor PDL, la liberali:

„I se va îndeplini visul lui Băsescu. Împreună cu primarii vom consolida aripa dreptei”

Sfârşitul lunii aprilie a adus cu sine o schimbare majoră în viaţa politică de la malul mării. Cinci primari democrat-liberali au părăsit partidul din partea căruia au candidat în 2008, alegând să devină candidaţii PNL, în 2012. Cu doar 10 zile înaintea startului campaniei electorale, primarii au lăsat „descoperit” Partidul Democrat-Liberal în cinci localităţi şi au readus zâmbetul şi optimismul pe buzele liberalilor din conducerea constănţeană. Plecarea celor cinci edili a zgâlţâit puternic PDL, mai ales din cauza faptului că, datorită popularităţii şi notorietăţii din sondaje, dar şi a faptului că electoratul pare să fie mulţumit de ei, aceştia vor obţine cu siguranţă voturile necesare pentru un nou mandat. Consideraţi de unii trădători, sau de alţii „băieţi deştepţi”, trecerea primarilor de la PDL, la PNL a adus un plus important liberalilor constănţeni, şi a zdrunciat semnificativ PDL, având în vedere că cei din urmă au mai rămas cu doar şapte primari în funcţie. Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă atât cu Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, cât şi cu noii primari liberali: Mugur Mitrana (23 August), Florin Mitroi (Valu lui Traian), Traian Cristea (Costineşti), Viorel Bălan (Nicolae Bălcescu) şi Gheorghe Moldovan (Albeşti). Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL a vorbi despre o „consolidare a aripei drepte”, în timp ce primarii fie au vorbit despre „cea mai grea decizie”, fie despre „un vis împlinit”, ori despre „decizia în interesul localnicilor”.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Preşedintele PNL: Primarii au urmat mesajul lui Frunzăverde

Cu privire la plecarea celor cinci primari la PNL, Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, ne-a declarat următoarele: „După venirea domnului Sorin Frunzăverde la PNL, acesta a transmis un mesaj foarte clar democrat-liberalilor şi mă bucur mult că o bună parte dintre ei au receptat mesajul şi l-ai pus în practică. Mesajul este acela de a-l urma (la PNL, n.red.) şi de a consolida, împreună, o aripă de dreapta puternică. Iată că, visul lui Băsescu, despre care preşedintele vorbea în urmă cu ceva timp, acela de a avea în România o aripă de dreapta puternică, se va îndeplini în cele din urmă. Ceea ce ne dorim noi este tocmai acest lucru: să construim şi să consolidăm o dreaptă puternică, în viitor”.

„Tot mai mulţi primari se vor regăsi în PNL”

Întrebat fiind dacă PSD se va arăta deranjat de dorinţa PNL de a consolida o aripă de dreapta, Gheorghe Dragomir a declarat: „Nu cred, pentru că nu au de ce. USL merge înainte, avem o colaborare foarte bună şi apropos de alianţe şi opţiuni politice, iată că PSD colaboarează cu UNPR”. Preşedintele PNL Constanţa a ţinut şi să transmită un mesaj noilor candidaţi liberali:
„Le transmit primarilor, pe această cale, că vor găsi întotdeauna în noi, liberalii, un sprijin, un partener fidel şi serios şi colaboratori de nădejde. După alegerile locale, veţi remarca un PNL consolidat şi veţi vedea că tot mai mulţi primari se vor regăsi în partidul şi opiniile noastre. Domnul preşedinte Crin Antonescu are un mare merit pentru asta, dat fiind faptul că liderul unui partid este direct responsabil atât de eşecuri, cât şi de succese!”, a conchis Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa.

Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti: A fost cel mai cumplit moment prin care am trecut, după moartea părinţilor

Cel mai afectat dintre cei cinci primari, de decizia pe care a trebuit să o ia, este fără dar şi poate Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti. Acesta ne-a declarat, cu nodul în gât, abia abţinându-se să nu plângă, faptul că decizia pe care a trebuit să o ia a fost cea mai grea de până acum: „Vă rog să mă credeţi că am trecut prin cel mai cumplit moment, după moartea părinţilor mei. Şi acum plâng, pentru că mă gândesc doar la faptul că îmi derutez localnicii. Ce ştiu ei de politică şi despre faptul că dacă vreau să obţin finanţare pentru un proiect nu contează calitatea şi eligibilitatea proiectului, ci alte criterii? Decizia asta am luat-o exclusiv gândindu-mă la binele lor şi la dezvoltarea comunei. Decât să stau patru ani fără să fac nimic, fără fonduri, fără posibilităţi de finanţare a proiectelor, mai bine nu mai stau, nu? Decât să fiu responsabil pentru eşecul din Albeşti, mai bine iau o astfel de decizie, chiar dacă, repet, mi-a fost extraordinar de greu şi am stat foarte mult să mă gândesc. Nu mi-a fost deloc uşor. Din păcate starea în care se află conducerea Organizaţiei Judeţene, fără nici o perspectivă şi total haotică şi dezorganizată au cântărit greu în decizia mea. Sper ca în viitor, partidele de dreapta să consolideze o aripă puternică şi să găsească o formă de comunicare pentru că salvarea României nu poate veni decât de la formaţiunile de dreapta. Mi-aş dori ca judeţul Constanţa să fie guvernat de PDL-PNL”, a declarat primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan.

Traian Cristea, primarul localităţii Costineşti: Mi s-a îndeplinit un vis!

Cunoscut ca fiind deseori glumeţ, primarul localităţii Costineşti, Traian Cristea, ne-a luat prin surprindere cu o mărturisire cel puţin haioasă. Acesta a declarat tranşant şi fără să stea pe gânduri că intrarea în PNL şi candidatura sa din partea liberalilor în iunie 2012 este un vis care i s-a îndeplinit: „Acesta este un vis care mi s-a îndeplinit!”. Întrebat fiind dacă vorbeşte serios, primarul Cristea a declarat: „Dacă v-am zis că trecerea mea la PNL este un vis îndeplinit, atunci înseamnă că aşa a fost. Deci este un vis care mi s-a îndeplinit!”, a declarat Traian Cristea, primarul localităţii Costineşti.

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian: Mă interesează locuitorii, nu politica

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a fost la fel de tranşant în declaraţia sa. Acesta consideră că în prezent, pentru el politica este prea puţin importantă, comparativ cu interesul pe care îl acordă localnicilor şi proiectelor pe care le are în derulare. „Pe mine mă interesează mai mult proiectele pe care le am în derulare şi bunăstarea localnicilor mei. Mă interesează prea puţin politica. Tocmai de aceea am trecut la PNL”, a declarat Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian.

Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu: Vreau să păstrez relaţii bune cu toţi

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan ne-a declarat următoarele: „Sunt foarte dezamăgit de conducerea Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa. Este o organizaţie foarte slabă şi, din păcate, acest lucru s-a resimţit şi în rândurile noastre şi urma să se resimtă şi în rândurile localnicilor. Am vrut să preîntâmpin acest lucru şi să fac un pas important pentru viitorul localităţii mele. Pentru mine, comuna şi localnicii sunt cei mai importanţi, drept pentru care am hotărât să trec la PNL. Pe mine nu mă interesează politica şi alte jocuri de genul acesta, eu am vrut doar să asigur un viitor pentru dezvoltarea localităţii Nicolae Bălcescu şi să fiu sigur că localnicii mei nu vor avea de suferit din cauza schimbărilor politice. Vreau să îmi derulez în continuare proiectele pe care le am şi sper ca acum să nu mi se întoarcă spatele. Am ales un partid de dreapta pentru că în opinia mea o aripă de dreapta consolidată ar reprezenta primul pas ce trebuie făcut pentru progresul judeţului Constanţa”, a declarat Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu.

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă: Vreau să demonstrez că poţi derula proiecte şi în opoziţie

Conducerea PNL Constanţa au purtat discuţii de negociere şi cu Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă. Fără succes însă. Deşi au încercat în nenumărate rânduri să îl ademenească şi pe primarul democrat-liberal aflat la primul mandat, liberalii au rămas cu buza umflată. Acesta nu a stat nici o secundă pe gânduri în a le refuza propunerea, chiar dacă colegii săi de breaslă (unii dintre ei fiindu-i şi prieteni) luaseră decizia de a părăsi PDL. Cu privire la refuzul său de a trece la PNL, Vasile Delicoti a declarat pentru jurnaliştii DEZVĂLUIRI următoarele: „Vreau să văd cum este în opoziţie. Pe de altă parte, vreau să demonstrez tuturor că dacă vrei, poţi să derulezi proiecte chiar şi dacă te afli în opoziţie. Soluţii se găsesc. Trebuie doar să analizezi şi să găseşti portiţele necesare. Nu voi pleca din PDL, chiar dacă partidul acesta va sta chiar şi patru ani în opoziţie. Vreau să văd cum este în opoziţie şi să văd dacă într-adevăr nu poţi să faci nimic, ca primar”, a declarat Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.

Mugur Mitrana, primarul comunei 23 August nu a putut fi contactat până la încheierea ediţiei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top