Actualitate

Președintele CJ Constanța: Îl rog pe ministrul Sănătății să nu blocheze accesul constănțenilor la sănătate

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a făcut un apel către Ministrul Sănătății să rezolve cât mai urgent blocajul în care a intrat Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari. Practic e vorba de finanțarea salariilor celor 12 angajați, salarii ce nu pot fi plătite, conform legii, decât de către Ministerul Sănătății. Țuțuianu a spus că a trimis adrese în acest sens la Minister, dar nu a primit niciun răspuns, ba chiar a făcut 3 drumuri la București pentru asta, dar nu a fost primit de oficialii Ministerului.

„Avem clădirea, avem investițiile, am luat toate avizele, am obținut aprobarea posturilor, am reușit să luăm aprobările și pentru Unitatea de Primiri Urgențe Năvodari. Mai avem nevoie doar de un aviz pentru finanțarea acestor posturi, pe care o face, conform legii, Ministerul Sănătății. Legea nu ne permite să finanțăm aceste cheltuieli de la Consiliul Județean, căci dacă am putea, am face-o. O să merg din nou mâine la Minister, o să stau la ușă dacă e nevoie, doar să rezolvăm această problemă. Fac un apel la Ministrul Sănătății să nu blocheze accesul la Sănătate al locuitorilor județului Constanța”, a spus Țuțuianu în cadrul unei conferințe de presă ce avut loc după terminarea primei ședințe din 2020 a Consiliului Județean Constanța.

Cu acest prilej, Marius Horia Țuțuianu a anunțat că săptămâna următoare își va prezenta Raportul de activitate pentru perioada 2018-2019. Totodată, Țuțuianu a spus că își dorește ca în 2020 să implementeze proiectele începute, să inițieze proiecte noi, să inaugureze secția de Radioterapie de la Spitalul Județean și Centrul Multifuncțional de Sănătate la Năvodari, să realizeze Master-planul pe transport, prin intermediul Regie Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri și să acceseze cât mai multe fonduri europene și guvernamentală. În acest sens, Țuțuianu a făcut un apel către consilierii PNL să sprijine demersurile Consiliului Județean de a obține fonduri guvernamentale, ținând cont de faptul că sunt la putere.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top