Actualitate

Întâlnire cu Eminescu, la Biblioteca Județeană Panait Cerna din orașul Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat miercuri, 15 ianuarie 2020,  la invitația managerului Ligia Dima, la evenimentul „Întâlnire cu Eminescu“, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ în colaborare cu Asociația Scriitorilor din județul Tulcea „Aegyssus“ și Asociația „Drag de muzică și poezie“.

Manifestarea a cuprins un vernisaj de expoziție de carte și o seară de muzică și poezie dedicată poetului Mihai Eminescu. Și-au dat concursul Mircea Marcel Petcu – Omagiu lui Eminescu, Floarea Calenic – Eminescu, unic în cultura românilor, Eminescu și Veronica Micle, preotul Mihail Marian Mihai – cântece pe versuri de Mihai Eminescu, Adrian Păunescu și Grigore Vieru, Gheorghe Bucur – Omagiu lui Eminescu, Constantin Bejenaru – Despre Eminescu. Recitalul de poezie a fost susținut de Nelu Chiriac, Teodora Dociu, Petru Țincoca, Elena Anastase, Mircea Marcel Petcu și preotul Gabriel Constantin.

„Vă mulțumesc călduros pentru invitația de a participa astăzi la un eveniment atât de important atât pentru cultura noastră, cât și pentru ceea ce ne definește pe noi ca popor. Pentru că Mihai Eminescu este nu numai cel mai mare poet al românilor, un prozator și un jurnalist emblematic al vremurilor sale, ci este însăși definiția culturii poporului român, este conștiința noastră și spiritul nostru curat. Acum, la 170 de ani de la nașterea sa, nu putem decât să mai aducem un omagiu personalității copleșitoare a celui mai complex poet, publicist și, de ce nu, gânditor al neamului“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.         

1 Comment

1 Comment

  1. Bilauschi Cristian

    3 iulie 2020 at 18:50

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top