Actualitate

Întâlnire cu Eminescu, la Biblioteca Județeană Panait Cerna din orașul Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat miercuri, 15 ianuarie 2020,  la invitația managerului Ligia Dima, la evenimentul „Întâlnire cu Eminescu“, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ în colaborare cu Asociația Scriitorilor din județul Tulcea „Aegyssus“ și Asociația „Drag de muzică și poezie“.

Manifestarea a cuprins un vernisaj de expoziție de carte și o seară de muzică și poezie dedicată poetului Mihai Eminescu. Și-au dat concursul Mircea Marcel Petcu – Omagiu lui Eminescu, Floarea Calenic – Eminescu, unic în cultura românilor, Eminescu și Veronica Micle, preotul Mihail Marian Mihai – cântece pe versuri de Mihai Eminescu, Adrian Păunescu și Grigore Vieru, Gheorghe Bucur – Omagiu lui Eminescu, Constantin Bejenaru – Despre Eminescu. Recitalul de poezie a fost susținut de Nelu Chiriac, Teodora Dociu, Petru Țincoca, Elena Anastase, Mircea Marcel Petcu și preotul Gabriel Constantin.

„Vă mulțumesc călduros pentru invitația de a participa astăzi la un eveniment atât de important atât pentru cultura noastră, cât și pentru ceea ce ne definește pe noi ca popor. Pentru că Mihai Eminescu este nu numai cel mai mare poet al românilor, un prozator și un jurnalist emblematic al vremurilor sale, ci este însăși definiția culturii poporului român, este conștiința noastră și spiritul nostru curat. Acum, la 170 de ani de la nașterea sa, nu putem decât să mai aducem un omagiu personalității copleșitoare a celui mai complex poet, publicist și, de ce nu, gânditor al neamului“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.         

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top