Actualitate

Președintele CJ Constanța cere Guvernului să aloce rapid fonduri pentru spitalele din județ implicate în lupta cu pandemia

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, acuză autoritățile centrale că au intrat într-o logică politicianistă și populistă pe subiectul pandemiei, pentru că nu alocă fonduri pentru spitalele din județul Constanța. Țuțuianu i-a prezentat această situației astăzi prefectului George Niculescu în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

Toate eforturile noastre, ale reprezentanților statului, ar trebui să fie concentrate în acest sens. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, țin să mulțumesc fiecărui cadru medical din spitalele constănțene. EROII în halate albe au reușit să gestioneze cu profesionalism și dedicare această criză, bazându-se doar pe fondurile alocate de la bugetele autorităților locale, la care se adaugă sponsorizările din partea reprezentanților societății civile, cărora țin să le mulțumesc.
Vă spun aceste lucruri pentru a înțelege încă o dată, că autoritățile centrale, deși au intrat într-o retorică politicianistă și populistă, nu au alocat bani unităților spitalicești din județul Constanța.
Așadar, domnilor guvernanți, vă aduc la cunoștință că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, i-am solicitat prefectului – reprezentant al Guvernului în teritoriu, precum și președinte al CJSU, urgentarea demersurilor cu privire la alocarea sumelor necesare pentru îndeplinire prevederilor Ordonanței Militare nr. 7. Ordonanță care ne obligă să asigurăm cazarea și 3 mese pe zi, în contextul în care bugetele autorităților locale au fost diminuate substanțial, încă de la începutul anului. În aceste condiții, domnilor guvernanți, singura soluție este alocarea rapidă a fondurilor către bugetele autorităților locale. Chestiune pe care am solicitat-o în cadrul ședinței de astăzi,
a transmis Țuțuianu.

Tot în ședința de azi, Țuțuianu i-a solicitat prefectului activarea mecanismelor pentru declararea stării de calamitate, cauzată de seceta pedologică din județul Constanța, confirmată de rapoartele Agenției Naționale de Meteorologie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top