Politic

Deputat Anișoara Radu: Fără mediul de afaceri privat, economia se va prăbuși până în luna mai

Deputatul tulcean Anișoara Radu declară că le va propune tuturor colegilor săi din PSD, Președintelui Camerei Deputaților și lui Marcel Ciolacu să voteze împotriva prelungirii stării de urgență sau pentru menținerea ei pentru încă cel mult două săptamâni. Redăm integral mesajul transmis de Anișoara Radu:

Sunt parlamentar, sunt responsabil și nu voi vota prelungirea stării de urgență pentru încă 30 de zile. Sunt soluții și trebuie să dezbatem această situație în plenul Parlamentului.
Voi vota și voi propune tuturor colegilor din PSD dar și Presedintelui Camerei Deputatilor și, evident, de partid, Marcel Ciolacu, să votăm ÎMPOTRIVA prelungirii stării de urgență sau să o mai menținem cel mult două săptamâni.

DE CE?

Pentru că sunt profund îngrijorată față de prelungirea stării de urgență fără nici un fel de dezbatere, fără măsuri concrete, fără o testare masivă a populației, fără o strategie pe termen lung argumentată.

Am stat izolați de Orban și PNL-ul lui, ei, peneliștii fiind cei care au venit primii cu virusul în clădirea Parlamentului, după care s-a izolat la Vilă, iar pe noi ne-a trimis acasă, la familia noastră pe care o puteam infecta în minutul unu.

Am foarte mulți angajatori în cercul meu de prieteni din mediul de afaceri care ori au concediat, ori au trimis oamenii în șomaj tehnic. Cu toții sunt extrem de îngrijorați de ceea ce urmează. Cu toții ar prefera să lucreze! Cu toții sunt îngrijorați de situația oamenilor alături de care au lucrat ani de zile iar acum nu au un răspuns la întrebarea: de ce ei stau în casă iar alții pleacă peste hotare.

Astăzi, sunt peste 1.2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă, asta în doar 2 săptămâni. Dacă se continuă așa, milioane de români vor ajunge în pragul foametei.

Câteva argumente:

* Într-adevăr, acest virus poate fi periculos pentru un segment mic din populație (cei foarte bătrâni, și cei cu probleme grave de sănătate). Dar pentru marea majoritate a populației, nu prezintă pericol atâta timp cât oamenii sunt conștienți și respectă regulile de igienă și cele de distanțare socială normale.
* Fără mediul de afaceri privat, economia se va prăbuși până în luna mai. Carantină națională nu face decât să amâne inevitabilul. Dar în timpul asta, măcar am putea să ținem economia în viață.
* Puteți lua Suedia că exemplu. Ei nu au impus restricții, și au reușit să facă față virusului. Iar sistemul nostru medical e chiar mai pregătit pentru criză decât cel suedez. Sau așa ar trebui dacă nu ar fi vorba doar despre politicianism.
* Izolarea la domiciliu are efecte toxice asupra sănătății mintale. Cazurile de violență domestică s-au înmulțit pe fondul unei populații din ce în ce mai frustrate.Papa a solicitat sume suplimentarea pentru finanțarea și protejarea femeilor care suportă violența domestică datorită faptului că au ramas fără locuri de muncă dupa ce le-au murit bătrânii.

* Alte țări care au fost lovite mult mai tare de pandemie (Austria, Germania de ex., încep să-și relaxeze măsurile restrictive. Țara care reușește să se pună pe picioare din punct de vedere economic are enorm de mult de câștigat pe termen lung. Să creștem prețurile în mod necontrolat la alimente, să forțăm oamenii să nu mai cumpere și să umplem buzunarele multinaționalelor care au beneficiat de abrogarea ordonantei 114 nu este o soluție .

Așadar, starea de urgență provoacă pagube mult mai mari decât virusul în sine. Iar românii înțeleg asta. Absolut toți cei care mi-au adresat mesaje, consideră că măsurile impuse prin ordonanțele militare sunt MULT prea restrictive. Majoritatea dintre noi ne-am asumat măsuri de precauție încă de la sfârșit de februarie, cu mult înainte de a fi impuse prin lege. Nu ne oprește nimic să continuăm să ne protejăm în timp ce ne întoarcem la muncă.
Românii vor să lucreze! Eu vreau sa lucrez !

Radu Anișoara

Deputat PSD Tulcea

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top