Actualitate

Marius Horia Țuțuianu a anunțat demararea procedurilor necesare înființării unei Secții de Gastroenterologie în cadrul Spitalului Județean Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a anunțat astăzi demararea procedurilor necesare înființării, în cel mai scurt timp, a unei Secții de Gastroenterologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Președintele Consiliului Județean a declarat că primul pas în acest sens va fi identificarea spațiului în care va putea să funcționeze această nouă secție, dedicată pacienților cu afecțiuni ale aparatului digestiv.

„Înființarea unei Secții de Gastroenterologie reprezintă o necesitate pentru o unitate medicală de anvergura Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, mai ales că acesta deservește și județele din jur. În acest moment patologia digestivă este în creștere și este nevoie de asigurarea unui număr mai mare de paturi. Vă reamintesc că anul trecut Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale al spitalului au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, în valoare de 8,5 milioane lei. În acest fel, pe lângă aparatura performantă, pacienții vor beneficia de condiții mai bune de cazare și tratament”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Totodată, președintele CJC a verificat stadiul lucrărilor la Secția de Radioterapie

„Deschiderea Secției de Radioterapie a însemnat o prioritate pentru mine. Este deosebit de necesară pentru pacienții din județul Constanța și nu numai. Este foarte important ca aceștia să știe că începând din 27 aprilie 2020 nu vor mai trebui să meargă la București și se vor trata acasă”, a mai declarat Marius Horia Țuțuianu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Constanța i-a cerut managerului spitalului, Cătălin Grasa, să înființeze o linie telefonică pentru a-i ajuta pe locuitorii, care suspectează că ar fi contactat virusul gripal sezonier sau alte viroze, să fie cât mai eficient informați. În plus, a solicitat conducerii unității medicale să urgenteze încheierea protocolului de colaborare dintre unitatea medicală, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și Serviciul de Ambulanță Județean, în vederea intervenției cât mai prompte în cazul virozelor și a gripei sezoniere.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top