Actualitate

Prefectul Constanței: Turismul „la cheie”, pericol de infectare cu Covid!

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a postat pe pagina sa de Facebook un clip filmat în stațiunea Mamaia în care se poate vedea cum, pe marginea drumului, o mulțime de persoane oferă cazare.

Niculescu atrage atenția că turiștii care se cazează în aceste condiții își asumă un risc foarte mare de infectare, căci aceste spații de cazare neomologate conform legii nu se supun controalelor și nu oferă garanții că respectă normele sanitare.

În contextul actual, când turismul trebuie să fie făcut respectând regulile de igienă, purtarea măștilor, scanarea temperaturii și multe altele, acest mod de turism este un exemplu de zădărnicirea a combaterii bolilor, consideră prefectul Constanței.

Turismul la cheie este un fenomen de care, se pare, nu putem scăpa, nici măcar în plină pandemie! Indivizi care, fără să se gândească la faptul că vor primi în casele lor oameni despre care nu știu nimic, care pot veni dintr-un focar COVID, sunt prezenți în fiecare dimineață pe marginea drumului, în cele mai importante stațiuni de pe litoral, cu precădere în Mamaia. Din start, un act de inconștiență!

Turism la cheie

Turismul „la cheie” este un fenomen de care, se pare, nu putem scăpa, nici măcar în plină pandemie! Indivizi care, fără să se gândească la faptul că vor primi în casele lor oameni despre care nu știu nimic, care pot veni dintr-un focar COVID, sunt prezenți în fiecare dimineață pe marginea drumului, în cele mai importante stațiuni de pe litoral, cu precădere în Mamaia. Din start, un act de inconștiență!Apoi, mă gândesc și la turiștii care vin la mare, fără să-și rezerve o cazare într-o unitate care respectă toate normele sanitare actuale. Cum pot intra, cu încredere, în casa unui străin? Oferă „privații” condiții sanitare la standarde înalte? Acceptă vouchere de vacanță? Oferă mic dejun și cină? Din câte știu eu, nu! Cu toate acestea, mulți oameni apelează la cazări obținute pe marginea drumului. Iar situația, în sine, este un afront la adresa eforturilor pe care autoritățile le fac împotriva pandemiei, dar și un act clar de concurență neloială față de cei care plătesc taxe și impozite, să poată face turism.În contextul actual, în care turismul trebuie să fie făcut respectând regulile de igienă, purtarea măștilor, scanarea temperaturii și multe altele, vedem în imagini o definiție adevărată a zădărnicirii combaterii bolilor. Autoritățile locale, în special cele din sudul litoralului sau Eforie, au încercat să descurajeze aceste practici prin supraimpozitarea celor identificați că fac turism „la cheie”. Aceștia au primit taxări după modelul operatorilor economici care își declară, an de an, cu corectitudine și responsabilitate, încasările realizate din turism. Dar este, oare, suficient? Cred că răspunsul la problema noastră este în mâinile oamenilor, așa cum este valabil în foarte multe situații, în ultimele luni. În momentul în care OMUL va înțelege că acțiunile sale pot fi dăunătoare pentru cei din jur, atunci vom scăpa de aceste practici. Până atunci, mulți o să stea pe marginea drumului, oportuniști și nonșalanți, fluturând cheile în așteptarea turiștilor și a veniturilor nedeclarate!#TurismIlegal #ConcurențăNeloială

Publicată de George-Sergiu Niculescu pe Joi, 30 iulie 2020

Apoi, mă gândesc și la turiștii care vin la mare, fără să-și rezerve o cazare într-o unitate care respectă toate normele sanitare actuale. Cum pot intra, cu încredere, în casa unui străin? Oferă privații condiții sanitare la standarde înalte? Acceptă vouchere de vacanță? Oferă mic dejun și cină? Din câte știu eu, nu! Cu toate acestea, mulți oameni apelează la cazări obținute pe marginea drumului. Iar situația, în sine, este un afront la adresa eforturilor pe care autoritățile le fac împotriva pandemiei, dar și un act clar de concurență neloială față de cei care plătesc taxe și impozite, să poată face turism.

Autoritățile locale, în special cele din sudul litoralului sau Eforie, au încercat să descurajeze aceste practici prin supraimpozitarea celor identificați că fac turism la cheie. Aceștia au primit taxări după modelul operatorilor economici care își declară, an de an, cu corectitudine și responsabilitate, încasările realizate din turism.

Dar este, oare, suficient? Cred că răspunsul la problema noastră este în mâinile oamenilor, așa cum este valabil în foarte multe situații, în ultimele luni. În momentul în care OMUL va înțelege că acțiunile sale pot fi dăunătoare pentru cei din jur, atunci vom scăpa de aceste practici. Până atunci, mulți o să stea pe marginea drumului, oportuniști și nonșalanți, fluturând cheile în așteptarea turiștilor și a veniturilor nedeclarate!”, a scris Prefectul Constanței pe Facebook.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top