Actualitate

Port Pescăresc în orașul Hârșova, proiect pentru dezvoltarea turismului, cu finanțare europeană

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, anunță că s-au făcut primii pași pentru realizarea unui proiect cu finanțare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii turistice adiacente Dunării. Este vorba despre amenajarea unui port pescăresc la Hârșova, care va facilita activitatea de pescuit și va face legătura cu Cetatea Carsium și cu alte obiective turistice locale.

În acest sens, vă aducem la cunoștință faptul că Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a verificat tehnic zona propusă pentru amenajarea unui port pescăresc în orașul Hârșova, menit să promoveze turismul local și județean.

Proiectul implică amenajarea unei clădiri pe mal și amplasarea unui ponton pe Dunăre, în apropiere de Cetatea Carsium. Întreaga zonă se întinde pe 1.000 mp, va fi racordată la utilități și va avea o protecție de 2m împotriva creșterii debitului Dunării. Proiectul va fi depus pentru finanțare în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2021-2027.

La nivelul orașului Hârșova, atragerea de fonduri nerambursabile este esențială pentru dezvoltarea infrastructurii turistice adiacente Dunării și, implicit, pentru dezvoltarea durabilă a orașului nostru”, a transmis primarul orașului Hârșova.

Împreună cu doi colegi din cadrul ADD Constanța și cu domnul Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, dar și cu alți reprezentanți ai administrației locale, am verificat, în teren, amplasamentul unde va fi construit portul pescăresc. Amplasamentul de la Hârșova urmează să faciliteze activitatea de pescuit pentru micii pescari, dar și accesul spre Cetatea Carsium”, a precizat Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top