Actualitate

PNL Tulcea: Suntem pregătiți să câștigăm tot județul!

PNL Tulcea: Suntem pregătiți să câștigăm

PNL Tulcea: Suntem pregătiți să câștigăm tot județul, a fost mesajul desprins la ceremonia de lansare a candidaților pentru alegerile locale. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 13 aprilie, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, în prezența președintelui partidului, Nicolae Ciucă.

Pe scenă au fost prezenți candidații la toate UAT-urile din Tulcea, în frunte cu Ștefan Ilie, candidat la primăria Tulcea și George Șișcu, care se va înscrie la competiția pentru Consiliul Județean. Deputatul Michael Gudu a fost amfitrionul evenimentului.

Președintele PNL Tulcea, Ștefan Ilie, a deschis seria expunerilor, vorbind despre proiectul său de modernizare a orașului Tulcea, proiect început în 2020. Ilie a prezentat și obstacolele pe care a trebuit să le depășească, greutăți inerente atunci când cineva propune modificări structurale. Primarul Municipiului Tulcea a prezentat succint lucrările de modernizare, care includ apa, canalizarea menajeră, canalizarea pluvială, gazul metan și asfaltul, temelii ale infrastructurii.

Ilie a arătat că după trei ani și jumătate de mandat a obținut cele mai multe fonduri nerambursabile pentru străzi, blocuri, școli, creșe, transportul verde, piste de biciclete, extinderea gazului metan, gestionarea corectă și selectivă a deșeurilor, reabilitarea și construcția zonelor verzi, spitale, persoane cu dizabilități, centre pentru persoane vârstnice, centre medicale comunitare.

În spatele tutror acestora, a spus Ștefan Ilie, a stat o luptă împotriva mentalităților, o luptă pentru a reda încrederea oamenilor că și la Tulcea se poate.

Ștefan Ilie: La Tulcea este o luptă a recuperării oportunităților și fondurilor pierdute

„Pe 9 iunie vom câștiga un nou mandat de primar, cu toată echipa liberală și cu toți tulcenii. Pe 22 octombrie 2020, am depus jurământul în funcția de primar al municipiului Tulcea, după ce alți 16 ani am fost primarul comunei Tulcene Luncavița.

Nicidecum nu s-a încheiat competiția odată cu preluarea acestei onorante funcții, dimpotrivă, ea a continuat și mai înverșunată. Dar într-o luptă a recuperărilor oportunităților și fondurilor pierdute. Într-o luptă a construirii unui dialog real și continuu cu tulcenii. A unei cooperări capabile să dea rezultate benefice și concrete, dar care lipsea cu desăvârșire.
Într-o luptă a schimbărilor de mentalități. A eliminării compromisurilor și a construirii echipelor care să asigure progresul orașului.

Nu a fost și nu este deloc ușor, însă atunci când începi să câștigi încrederea locuitorilor, când ești sprijinit de colegii consilieri care își asumă și ei dificultățile realizării transformărilor de care orașul are nevoie pentru a își consolida dezvoltarea, când ai alături din ce în ce mai mulți profesioniști care își doresc să contribuie și ei la schimbarea în bine a comunității, când colegii din primărie și din instituțiile subordonate devin mult mai responsabili și eficienți, atunci te încarci de curaj și începi proiecte care să schimbe temeliile șubrede peste care să se poată așeza corect viitorul orașului nostru și al tulcenilor”.

Ștefan Ilie: Avem curaj să construim pentru generațiile viitoare

„Atunci reziști tuturor presiunilor, intervențiilor, manipulărilor și mergi înainte încărcat de curaj, știind că, indiferent de disconfortul pe care îl poți crea, aplici cele mai bune soluții care să transforme Tulcea în orașul pe care ni-l dorim cu toții, nu doar pentru noi, ci mai ales pentru copiii noștri și pentru generațiile următoare.

Și este motivul pentru care generațiile viitoare vor alege să nu mai plece din Tulcea, să fie mândre de acest oraș și să se uite cu admirație la noi, cei care azi construim.

După trei ani și jumătate de mandat, spun cu toată încrederea că acesta este drumul bun pe care trebuie să meargă orașul nostru. Un drum pe care alții nu au avut curajul să se încumete să meargă, un drum cu străzi care sunt reabilitate în toată complexitatea lor, în care sunt modernizate toate elementele de bază, apa, canalizarea menajeră, canalizarea pluvială, gazul metan și asfaltul, un drum nu cârpit, ci temelie a infrastructurii noastre.

După trei ani și jumătate de mandat, spun cu toată certitudinea că am obținut cele mai multe și mai importante fonduri nerambursabile pentru străzi, pentru blocuri, pentru școli, pentru creșe, pentru transportul verde, pentru piste de biciclete, pentru extinderea gazului metan, pentru gestionarea corectă și selectivă a deșeurilor, pentru reabilitarea și construcția zonelor verzi, pentru spitale, pentru persoane cu dizabilități, pentru centre pentru persoane vârstnice, pentru centre medicale comunitare”.

PNL Tulcea: Suntem pregătiți să câștigăm. Avem proiecte de peste 160 milioane euro

„Proiectele depășesc 800 de milioane lei, adică peste 160 de milioane de euro, şi astăzi se află în diferite stadii de execuție sau de licitație, care realizându-se în perioada următoare vor aduce un mare plus în dezvoltarea economică și socială a orașului nostru.

După trei ani și jumătate de mandat, spun, cu toată certitudinea și cu toată încrederea că desființarea garajelor, a construcțiilor insalubre, că interzicerea construirii în orice fel care ne-a înghesuit și ne-a urâțit orașul atât de mult timp, că verticalitatea deciziilor și interzicerea compromisurilor sunt măsurile curajoase care dezvoltă în timp cele mai sănătoase principii de transparență și onestitate.

După trei ani și jumătate de mandat, spun cu toată încrederea că în fiecare cartier am ascultat vocea locuitorilor și că am răspuns tuturor nevoilor și problemelor sesizate, că am reconstruit căi de acces, alei, trotuare, ziduri de sprijin, că am scos apă din foarte multe subsoluri și am reînfrumusețat zone aflate de ani de zile în paragină. Toate acestea doar împreună cu dumneavoastră, cetățenii municipiului Tulcea.

După trei ani și jumătate de mandat, spun cu toată încrederea că Tulcea are curaj. Că tulcenii au curaj, că Tulcea are o viziune pentru viitor și că tulcenii și-au regăsit spiritul de a spera spre mai bine, de a lupta pentru comunitatea lor, de a construi trainic pentru ei și pentru generațiile viitoare.

De aceea, dragi tulceni, dragi prieteni, scopul meu este de a construi echipe dedicate problemelor oamenilor care să dezvolte comunitățile prin muncă și performanță, echipe demne de încrederea tulcenilor. Acțiunile mele sunt pentru prosperitatea locuitorilor și pentru dezvoltarea corectă a orașului prin muncă, responsabilitate și cu foarte mult curaj.
De aceea, eu cred că municipiul Tulcea și comunitățile tulcene nu se vând. Ele se câștigă și se transformă în echipe de succes. Acum candidez alături de dumneavoastră cu și mai mult curaj, ca să câștige cetățenii municipiului Tulcea și comunitățile județului Tulcea. Doamne ajută Tulcea și pe tulceni. Vă mulțumesc”.

George Șișcu: A venit timpul să câștigăm și Consiliul Județean!

„Vreau să recunosc că am fost un pic nostalgic când am fost prezentat de colegul meu și nu mi-a spus vârsta, rememorând cum mă prezenta cândva președintele de atunci al organizației PNL Tulcea, domnul Crin Antonescu: <George Șișcu, tânărul nostru coleg de la Babadag>.

Nu m-am schimbat foarte mult, este drept. Și lui Filip, colegul meu de la Murighiol, vreau să-i spun că în viața reală voi fi socru mic, dar în politică îmi place să fiu socru mare.
V-am amintit de președintele Crin Antonescu ca să vă dați seama de când fac eu politică. Fac politică din 1996, numai în PNL.

Am fost și eu supus, ca ceilalți colegi mai în vârstă, presiunilor. Țin minte, în 2014 și mulți dintre dumneavoastră cunosc, când eram vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea și când am fost momit, sfătuit, să trec la PSD și de atunci a rămas celebră discuția mea cu domnul președinte Teodorescu: astea-s cheile de la mașină și de la birou, pălăria și bastonul. Adio și n-am cuvinte!

Sunt în fața dumneavoastră, candidatul dumneavoastră la funcția de Președinte al Consiliului Județean Tulcea și țin neapărat să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați. Sunt convins că experiența pe care am căpătat-o pe parcursul acestor ani mă va face să nu vă dezamăgesc. Vă mulțumesc foarte mult și sunt convins că vom avea un rezultat bun, pentru că vreau să faceți o retrospectivă împreună cu mine.

Acum cinci ani, mai exact pe 14 aprilie 2019, la Constanța, Partidul Național Liberal își lansa atunci candidații pentru alegerile europarlamentare. Domnule președinte Ciucă, să știți că de atunci organizația PNL Tulcea nu a pierdut niciodată alegerile, indiferent de care alegeri vorbim, am pierdut numai funcția de președinte al Consiliului Județean. Am câștigat europarlamentarele, localele, prezidențialele din 2019 și iată-ne astăzi încrezători.

Pornim din nou această competiție cu celelalte partide și sunt absolut convins că de această dată vom câștiga și funcția de președinte al Consiliului Județean. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Foarte puțini, sunt cei care nu mă cunosc. Nu există localitate în județul ăsta în care să nu fi fost și în care să nu cunosc pe cineva. Vă rog să mă credeți că atâta bunăvoință, atâta elan am văzut la membrii noștri de partid și la locuitorii cu care am intrat în contact din județ, încât sunt absolut convins că de această dată vom ieși învingători și la competiția pentru președinția Consiliului Județean”.

Șișcu: Vreau să fiu președintele unor tulceni mulțumiți

„Nu mă gândesc la această funcție, la acel scaun de președinte al Consiliului Județean ca la un jilț, ca la un tron regal pe care eu să mă așez, să vină cineva să-mi dea un sceptru. Nu mă gândesc să aprind și să sting lumina în Tulcea. Nu vreau să fiu nici rege, nici împărat, nici faraon.

Vreau să fiu președintele unor tulceni mulțumiți, unor tulceni mulțumiți că trăiesc în județul ăsta și unor tulceni liniștiți că viitorul lor este sigur. Nu vreau să mai aud că Tulcea este un județ marginal, decât din punct de vedere geografic. Vreau să fiu președintele unor tulceni bucuroși că trăiesc în acest județ. Avem multe de făcut.

Noi nu venim aici să hulim, să aruncăm cu jigniri sau să contestăm unele fapte sau unele realizări ale celorlalți. Dar trebuie să recunoaștem că mai sunt multe de făcut. Eu sunt un coleg al primarilor noștri. Ei mă cunosc foarte bine și mă cunosc și primarii PSD, că nu sunt puțini cei care au apelat la mine ca parlamentar și au fost ajutați la minut.

Eu nu sunt și nu vreau să fiu, nu sunt parlamentar și nu vreau să fiu președintele numai al colegilor mei de partid. Vreau să fiu președintele tulcenilor și să trăim, așa cum am mai spus, într-o Tulce unde oamenii sunt mulțumiți, vreau să punem împreună Tulcea pe locul pe care îl merită.

Vreau să facem din multitudinea de etnii care trăiește în această zonă să fie reprezentată corect și toate deopotrivă.

Vreau să facem festivaluri în care să ne prezentăm tradițiile, nu festivaluri în care să batem recorduri. Vreau să fiți convinși că tot ceea ce vă spun este gândit și simțit de mine, astfel încât la finalul mandatului, vreau ca oamenii să spună că în Tulcea este mai bine.

Acum v-am promis că n-am să vorbesc mult. Vreau să vă spun atât, domnului președinte Ciucă, colegilor mei: V-aș privi pe toți în ochi acum, vă garantez că niciodată, dar niciodată nu veți privi în pământ din cauza mea. Și închei așa cum se strigă la marinari: „Este ora, hai Tulcea, hai să vină anii cei buni!”. Așa să ne ajute Dumnezeu”.

Nicolae Ciucă: Am cerut PNL să atragă oameni care au reușit în profesiile lor

„Am văzut aici oameni care sunt la patru-cinci mandate, oameni care nu s-au lăsat intimidați, oameni care au făcut ceva în viața dumnealor, au avut o carieră profesională pe care au dus-o la capăt, unii dintre dumnealor poate chiar mai profesează.

Este ceea ce am cerut Partidului Național Liberal. Să deschidă ușile și să cheme pe toți cei care au reușit în profesia lor, au cu ce să se prezinte oamenilor și să pună umărul la efortul pe care Partidul Național Liberal l-a asumat atunci când a venit vorba despre asumarea responsabilității administrației locale și a guvernării țării, a conducerii politice oriunde s-ar exercita aceasta.

Toate aceste chestiuni, aici, la Tulcea, iată, se întâmplă și vreau să felicit conducerea filialei, vreau să-i felicit pe toți membrii, pe dumneavoastră, toți cei de față. Și îndeosebi, vreau să subliniez aspectul pe care foarte bine l-a punctat mai devreme domnul Michael Gudu. Pentru că ieri, la Constanța, am urcat pentru a doua oară la microfon pentru a-i felicita că au înțeles ceea ce noi ne dorim foarte mult și anume să ajungem la egalitate, echilibrul de gen în politică. În funcțiile de conducere, în funcțiile de reprezentativitate. Și la Constanța într-adevăr, am numărat pe scenă 12 doamne și domnișoare, astăzi iacătă, la Tulcea sunt 11.

Ca atare trebuie să avem încredere în virtuțile femeilor pentru că dea lungul timpului au demonstrat că într-adevăr sunt inteligente, sunt ambițioase, sunt perseverente, sunt dedicate. Deci astea sunt elementele de prezentare ale Partidului Național Liberal, atunci când vine vorba de dialogul cu cetățenii și de prezentarea a tot ceea ce noi am făcut și ne asumăm să facem în continuare. Pentru Tulcea, a prezentat aici domnul primar, pe municipiu, toate proiectele dumnealui și îl felicit. În momentul de față aveți aceste proiecte, care sunt unele finalizate, altele în derulare, altele așteaptă să fie finanțate”.

Ciucă: Infrastructura va duce la dezvoltarea economică a județului

„Știu care sunt problemele legate de traficul din municipiul Tulcea, cum de altfel, știu care sunt problemele legate de traficul în județul Tulcea și de cât de mult s-a preocupat și la câte uși a bătut domnul deputat Șișcu, astfel încât această legătură între Dobrogea și restul țării să fie optimizată. Drumul a intrat în ultima fază de proiectare și execuție, de asemenea, legătura dintre Tulcea și Constanța este un proiect care este în pe masa de lucru.

De asemenea, aici sunt chestiunile care țin de unele aspecte legate de evoluția economică a județului Tulcea. Și aici doar câteva date, pentru că le-am discutat un pic mai devreme și le spuneam că este important să țină cont de produsul intern brut la nivelul județului 12,4 miliarde, ceea ce înseamnă 0,8 % din totalul produsului intern brut la nivel de țară. Produsul intern brut pe cap de locuitor e 12996 de euro, ceea ce înseamnă 22,7 % mai puțin din produsul intern brut la nivel național. Salariul mediu net în județul Tulcea este de 3.505 RON, ceea ce înseamnă mai puțin cu 19 % față de media la nivel național. Primele 10 companii realizează o cifră de afaceri de afaceri de 4,8 miliarde.

PNL Tulcea: Suntem pregătiți să câștigăm tot județul!

Toate aceste chestiuni țin de ceea ce vorbeam mai devreme, infrastructura de care județul are nevoie, administrația atât la nivelul comunelor, cât mai ales la nivelul orașelor și municipiului, pentru a putea să atragă investitori. Acestea sunt chestiuni pe care filiala PNL Tulcea le are pe masă și trebuie să le rezolve.
Eu am foarte mare admirație pentru ceea ce reușiți să gestionați aici. Aveți o zestre etnică absolut impresionantă și modul în care conlucrați, modul în care vă înțelegeți, este o situație care poate fi considerată un model pentru ceea ce înseamnă conviețuirea interetnică bună, bună înțelegere. Și chestia aceasta trebuie să se transfere pentru noi toți, înțelegând totodată problemele și solicitările, domnule primar, așa cum ați zis, prin relevanța pe care o reprezintă fiecare dintre comunități.
Dar cu toții, mai presus de toate suntem români și avem o datorie așa cum ați făcut-o dumneavoastră, atât față de comunitate, cât mai ales pentru țară, motiv pentru care încă o dată, felicitări și dați modelul dumneavoastră mai departe. Același lucru este și în județul Constanța. Dobrogea în general este un model de conviețuire interetnică.

Eu am foarte mare încredere în toată această capacitate pe care dumneavoastră o afișați nu doar pe scenă, ci și în sală. Am încredere în activul Partidului Național Liberal din Județul Tulcea și vreau să vă spun că vă suntem cu totul la dispoziție pentru sprijin, ori de câte ori este nevoie, așa cum am făcut-o de fiecare dată.

Cunosc Tulcea din prisma profesiei pe care am avut-o în viața mea și aici la Babadag, domnule primar, am o ancoră, că tot suntem aproape și de mare și de Dunăre. Am încă o ancoră la Regimentul de Infanterie Marină. La un moment dat rămăsese doar un batalion și am zis că la cât e Delta de mare și de la cât de importantă este Delta pentru țara noastră, și n-am greșit la vremea respectivă, acel batalion trebuie să se transforme în regiment. Să crească de cel puțin de două, trei ori, față de mărimea lui inițială. Și l-am adus acolo, ca atare. Am slujit țara, dumneavoastră vă slujiți comunitățile, asta avem de făcut de aici înainte, să fim în continuare soldați în slujba țării și a cetățenilor. Vă mulțumesc, vă doresc succes. Și cu Dumnezeu înainte”.

Citește și: PNL Tulcea și-a lansat candidații (dezvaluiri.ro)

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: George Șișcu: Artera principală din Măcin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top