Politic

PNL Tulcea și-a lansat candidații. Membrii cu experiență îi susțin pe nou veniți VIDEO

PNL Tulcea și-a lansat candidații

PNL Tulcea și-a lansat candidații, într-un eveniment în care membrii cu experiență ai partidului îi susțin și încurajează pe cei noi. Acțiunea, care a avut loc la Tulcea, a fost a treia și ultima din seria prezentării de candidați la locale ai Partidului Național Liberal.

Și de această dată, femeile au fost în centru, într-un gest simbolic ce transmite susținerea acestora ca într-o familie.

Ștefan Ilie, președinte PNL județ Tulcea, primar al Municipiului

„Suntem, așa cum v-am obișnuit, în fața dumneavoastră, cu candidații care nu sunt în funcțiile de primar și candidează pentru a obține funcția de primar în localitățile lor. Aceștia se vor prezenta fiecare parte, iar noi, cei care avem, să spunem așa, o experiență mai mare sau care suntem în funcțiile de primari, de consilieri județeni, de consilieri locali, de parlamentari, îi încurajăm pe noii noștri colegi și pe noii noștri candidați și pe viitorii noștri primari, pentru a le reduce din emoțiile pe care le au.

Emoții constructive, care fac bine unui partid liberal, în care toată lumea trebuie să vorbească, în care dreptul la exprimare este fundamental pentru relația noastră comună.

Și, așa cum v-am obișnuit, avem în acest an foarte multe doamne candidate la funcțiile de primar. În fiecare etapă am avut câte trei noi candidate la funcția de primar, iar în spate au stat colege de-ale noastre care îndeplinesc funcția de primar.

Așa că în centrul atenției de astăzi, ca de fiecare dată, sunt doamnele”.

Carmen Luiza Mocanu, candidat Beștepe


„Bună ziua. După cum a spus și domnul Ștefan, mă numesc Carmen Luiza Mocanu, am 49 de ani, sunt căsătorită și mama unei fete de 18 ani. Sunt economist de profesie, absolventă a unui master în administrație publică europeană, am 18 ani de antreprenoriat feminin.

Activitatea mea politică a început în anul 2014, când am candidat pentru funcția de consilier în cadrul consiliului local Beștepe.

De doi ani de zile sunt viceprimarul localității Beștepe, m-am familiarizat în acest timp cu administrația publică locală. Împreună cu aparatul de specialitate din primărie am depus în acest timp mai multe proiecte care sunt, unele dintre ele finalizate, iar altele în curs de implementare.
Candidez pentru că sunt un om harnic, muncitor și determinat. Consider că localitatea Beștepe are un imens potențial turistic și locuitorii acestei localități sunt foarte primitori și dornici pentru a împărtăși și cu ceilalți frumusețile acestei localități.

Mulțumesc colegilor mei că au avut încredere în mine, îi mulțumesc în special doamnei Doina Săcui care m-a sprijinit în tot acest timp și care sprijină toate femeile care și-au dorit să facă politică și și-au asumat acest lucru. Felicitări Ștefan pentru tot ceea ce faci. Mi-aș dori ca și localitatea Beștepe să fie un imens șantier, pentru că acest lucru va da plus valoare peste scurt timp. Trece atât de repede acest disconfort…”.

Doina Săcui, președinta OFL Tulcea:

„Vă mulțumesc, dragi colege, pentru că astăzi sunteți aici. Alte trei colege curajoase, determinate, ambițioase și sunt convinsă că veți avea și rezultate. Nu este ușor să candidezi la funcția de primar, astăzi, când femeia încă este blamată în societate. Încă întâlnim misoginismul de care nu reușim să scăpăm decât dacă ne implicăm.

Procentul este de peste 50 % al femeilor, întâlnesc din ce în ce mai multe femei determinate să intre în politică și mai ales mă bucură să aud că nu mai gândesc la modul că politica e ceva murdar și nu e pentru femei.

Ba da, astăzi e momentul și văd mai ales în comunele din județ tot mai multe femei care se implică și vor să facă parte din viața comunității, prin demersurile pe care le vor efectua alături de echipa PNL.

Felicitări și colegilor noștri de astăzi. Mereu vom fi aici, alături, mai ales pe doamne le vom susține cu mare determinare”.

Gabriela Enache, candidat Topolog:

„Sunt la primul mandat de consilier în comuna Topolog, în care nu a fost niciodată o administrație liberală. Ca urmare, am decis împreună cu colegii mei mai experimentați, dar și mai tineri, să ne implicăm pentru că noi considerăm că întotdeauna este loc de mai bine.

Și pentru că cei mici, așa cum îmi place mie să spun celor tineri, ai mei cei mici sunt chiar hotărâți să aibă un cuvânt de spus.

Acesta este motivul pentru care am acceptat propunerea lor. Nu mi-a fost ușor și nici nu m-au mânat resorturi de ordin personal. Pentru că eu am deja 40 de ani vechime în învățământ. Mi-am făcut treaba cât am putut de bine. Mi-am văzut de familia mea, care este ideală, după părerea mea. Acum simt că sunt într-un disconfort, pentru că nu știu ce mă așteaptă, dar am încredere că ai mei, cei mici și cei mai mari (cei mici cu optimismul lor și cu hotărârea de a învăța, cei mai mari cu pasiunea și cu experiența), ne vor ajuta să facem și noi mai mult la Topolog”.

Ștefana Strejoiu, candidat Mihai Bravu:

„Sunt de profesie profesor. Comunitatea noastră este destul de săracă, acolo, la Mihai Bravu și încă din 2007, 2008 am realizat un proiect, l-am și derulat, pentru a aduce puțină bucurie copiilor din comunitatea noastră.

M-am alăturat echipei, eu eram consilier local la Mihai Bravu și acum alături de echipa PNL- ului vrem să aducem mai multă bucurie copiilor, dar și restului comunității, și tehnologie și nu în ultimul rând educației, prin toate acestea, deși suntem săraci vrem să ne ridicăm prin educație”.


Violeta Andrei, primar Valea Teilor

„Eu am intrat în politică la vârsta de 26 de ani, cu un mandat de viceprimar și următorul mandat a fost cel de acum, de actual primar și candidez pentru un nou mandat în comuna Valea Teilor.

Da, așa cum a spus domnul primar, am vrut să scot din anonimat comuna noastră pentru că nu se vedea pe hartă.

Așa îmi place mie să spun, iar acum este e atât de frumos și vin oameni acolo și o facem cunoscută. Sunt un om ambițios și cred că am demonstrat, iar la mine vorbele sunt mai puține și faptele mai multe. Le doresc tuturor colegilor mei mult succes și îmi doresc și eu la fel, un succes la fel de mare ca și în primul mandat. Mulțumesc frumos”.

Ana Elena Mergeani, avocat și consilier local

„Am 39 de ani, sunt avocat, sunt în această echipă de mulți ani. Mă bucur astăzi că colegii noștri au atâta entuziasm și putere și doresc foarte mult să schimbe în bine fața comunității din care fac parte. Sunt convinsă că așa va fi, pentru că o parte din ei îi cunosc și știu cât de ambițioși sunt. Mă bucur să văd femeile astăzi, așa cum a fost și în celelalte două dăți. Se pare că sunt mai multe ca niciodată și mă bucur și felicit și pe colegii noștri pentru acest demers. Succes tuturor”.

Silviu Popa, candidat Isaccea

„Am 49 de ani, sunt căsătorit, tată a doi copii, fată de 18 ani și un băiat de 14 ani.
Sunt economist de profesie, actualmente dețin funcția de city manager al orașului Isaccea. Funcția pe care o dețin m-a făcut să iau legătura cu comunitatea, cu oamenii din localitate și simt că lumea vrea un nou început.

De aceea am ales să candidez la această funcție și vreau cu tot dinadinsul să reușim, împreună cu echipa pe care o am și cu dumneavoastră, să pun pe harta liberală orașul Isaccea.

George Șișcu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean

„Bine ați revenit la Tulcea, la această nouă rundă de lansare pentru funcția de primar al colegilor noștri, proaspeți candidați.

Ați văzut că fiecare dintre ei a menționat faptul că este încântat, bucuros să facă parte din această echipă. Din această familie liberală, aș spune eu. Pentru că toți au observat, toți au văzut, cât de bine au fost primiți și cât de mult au fost sprijiniți.

Fără discuție că cei care au această lipsă de experiență în politică și în administrație vor fi întotdeauna sprijiniți și sfătuiți de cei cu experiență, astfel încât să facă performanță acolo unde candidează când vor ieși primari.

Sunt în asentimentul celorlalți colegi ai mei mai vechi în politică, spunându-le că se pot baza oricând pe noi. Ei au observat, noi răspundem la telefon, cei din conducerea organizației, la orice oră, în orice zi. Nu pentru a purta discuții sterile, ci pentru a-i sfătui și pentru a lămuri problemele cu care se confruntă.

Sunt, încă o dată, dispus să fiu alături de ei, știu că au în mine un prieten în primul rând, nu doar un coleg. Experiența pe care am dobândit-o pe parcursul acestor mulți ani de politică o pun la dispoziția lor și sunt convins, sunt absolut convins, că vor face performanță acolo unde candidează. Succes vă doresc!”

Ghiocel Pindic, candidat CA Rosetti:

„Am 47 de ani, sunt tatăl unei fete și, de vreo două săptămâni, sunt bunic, am o nepoțică. Sunt membru al partidului Partidului Liberal din 1999 sau 1998. În 2000 am candidat prima oară la primăria CA Rosetti.

Am candidat de fiecare dată când au fost alegeri, am avut patru ani funcția de viceprimar și în 2016 – 2020 am fost primar. A fost mandat bunicel, sincer am avut o experiență ca primar bună, mă bucur cumva de ceea ce am făcut în acea perioadă. Pentru că numărul de proiecte europene și sumele obținute au depășit cu mult valoarea celor de până în anul 1990 și până atunci.

Am un mic regret pentru că parte din aceste proiecte nu s-au definitivat nici până acum și problemele care le-am avut, inclusiv de când a început războiul din Ucraina, și pe care le avem în comunitate m-au determinat să candidez din nou.

Echipa pe care o propunem la primăria CA Rosetti, eu ca primar și ceilalți colegi consilieri, cunoaștem bine problemele comunității, avem soluții pentru unele, pentru altele o să apelăm, așa cum a zis și domnul Șișcu, la cei cu mai multă experiență. Le urez colegilor, tuturor colegilor, în primul rând colegelor, succes în candidaturile pe care le au”.

Costică Deacu, primar Jijila

„Sunt la al doilea mandat de primar, încerc să obțin și al treilea mandat. De ce? Pentru că am observat că este nevoie de continuitate ca să putem avea oarece realizări. Un primar, în patru ani nu poate să facă mare lucru. Eu am reușit în primul mandat să obțin șapte milioane de euro, 13 proiecte au fost semnate, am candidat la al doilea mandat ca să continuu ce a fost în primul și am reușit să le să le realizez.

Tot în al doilea mandat am obținut prin Programul Național de Investiții aproximativ 47 de proiecte valoare de 47 de milioane de lei. La nivel de județul Tulcea sunt prima comună ca bani atrași prin PNI.

Acum, logic și normal ar fi să candidez, ca să pot să fac ceva cu ei, să-i transpun în teren, în proiectele care au fost aprobate.

În același timp, doresc să le urez succes celor care vor candida pentru prima dată, dacă noi cei mai vechi ne dorim continuitate, ei își doresc schimbarea, dar orice continuitate pleacă de la o schimbare, așa că le urăm succes”.

Alexandru Filip, responsabil de comunicare

„Stimați colegi, eu îmi pun toată speranța că 9 iunie poate fi ziua în care administrațiile locale, dar mai ales administrația județeană, vor deveni și mai liberale. De asemenea, îmi pun toată speranța că 9 iunie poate însemna ziua în care vom reseta cu adevărat acest turism tulcean.

Există un potențial imens și tot timpul spun asta și tot timpul subliniez asta, care în continuare nu este exploatat nici pe departe. Ca idee, să vă dați seama, județul Constanța are de 10 ori mai mulți turiști decât are județul Tulcea. Ce au ei și ce nu avem noi? Eu cred că potențialul din Tulcea este mai mare decât cel din Constanța, ce să mai zic de Delta Dunării….
Tocmai din acest motiv, cu colegul George Șișcu, noul Președinte al Consiliul Județean, cu Ștefan Ilie, în continuare primar în municipiul Tulcea, cu candidații de față, primari din comunele lor, sunt ferm convins că vom reuși să rescriem povestea turistică a județului Tulcea și vom pune cu adevărat Tulcea pe harta turismului românesc, dar și a turismului internațional. Eu le sunt alături, și sunt ferm convins că vor câștiga și vom face treabă bună împreună. Mulțumesc”.

Claudiu Cristian Conțolencu, candidat Crișan


„Am 36 de ani, sunt din satul Caraorman, la bază sunt pescar și crescător de animale, iar de ceva timp facem și turism. Candidez pentru a doua oară la primăria comunei Crișan. Suntem o zonă destul de izolată, principalele surse de venit sunt ceea ce fac eu, pescuitul, creșterea animalelor și turismul. Făcându-le pe toate trei, bănuiesc că cunosc aproape toate problemele localnicilor din din comună și sper să pot să ajut și eu comuna”.


Marian Gherghișan, primar Dăeni


„Sunt la al patrulea mandat și o să candidez la al cincilea mandat. În această perioadă de 16 ani de când sunt primarul comunei Dăeni, am realizat investiții frumoase pentru localitatea mea și vă pot da câteva exemple: 38 km de asfalt, sală de sport, 25 de km de canalizare, iluminat public și alte investiții mai mici. Doresc succes tuturor colegilor și să dea Dumnezeu să câștigăm”.

Daniel Netotea, candidat Mahmudia

„Este un privilegiu să fiu astăzi aici, alături de candidații partidului Național Liberal din Județul Tulcea. Candidez pentru funcția de primar al comunei Mahmudia. Cu o experiență de peste 20 de ani la cariera de calcar de la Mahmudia, unde am coordonat echipe de specialiști alături de oameni din comună și din comunele învecinate, înțelegându-le problemele și nevoile acestora, motiv pentru care candidez pentru funcția de primar, încurajat și de echipa de liberali, de prieteni liberali. Împreună vom avea rezultate deosebite. Doamne ajută”.

Mihai Huleni, vicepreședinte Consiliul Județean Tulcea

„În primul rând, aș vrea să spun că sunt onorat că fac parte din echipa Partidului Național Liberal. Se spune că cine nu are trecut, nu are viitor. Partidul Național Liberal este un partid extraordinar, cu o istorie fantastică.

Toate marile momente s-au făcut sub auspiciile Partidului Național Liberal. De ce spun acest lucru? Pentru că astăzi, aici, i-am auzit pe toți cei care au vorbit, antevorbitorii mei, referindu-se la lucruri foarte, foarte importante. S-a vorbit despre educație, despre investiții, despre probleme pe care le-au rezolvat și pe care le vor rezolva. Și toate aceste lucruri se pot rezolva, cum altfel decât cu unitate și de asta am făcut referire la trecut.

În același timp, m-au încărcat de energie toate cuvintele spuse de acești candidați care își pun la dispoziție experiența, eforturile și energia pentru ca Partidul Național Liberal să câștige Județul Tulcea în integralitate.

Și vreau să mai spun un lucru, eu ca reprezentant al Partidului Național în Consiliul Județean, consider că George Șișcu este persoana potrivită, persoana cea mai potrivită să conducă Consiliul Județean Tulcea și tulceni în general. De ce spun asta? Pentru că îi cunosc viziunea, îi știu puterea de muncă și, așa cum spunea chiar el mai devreme, răspunde la orice telefon întotdeauna. Dacă nu răspunde, sună înapoi și empatizează foarte mult. Are trăirile lui și se lasă pus în slujba cetățenilor.

Din aceste motive, eu vreau să spun acum mult succes tuturor candidaților noștri liberali și să ne vedem cu bine. Dar pe data de 10 să fim cu toții bucuroși, pentru că este o muncă grea, frumoasă, dar în același timp cu foarte multă responsabilitate.

Pentru că toți cei care candidează o fac pentru a face ceva nu pentru ei înșiși, ci pentru comunitățile pe care vor să le conducă. Mult succes PNL, mult succes tuturor candidaților. Doamne ajută”.

Dragoș Cladiade, candidat Sfântu Gheorghe

„Am foarte multe emoții, ca orice om. Sunt pescar, pădurar, fermier, antreprenor. Am început de jos, vreau să fac ceva în comuna mea și sper să pornesc cu dreptul. Felicit colegii pentru exprimare, eu nu mă pot exprima la fel ca dumneavoastră. Sper ca locuitorii să mă aleagă și împreună să facem din comuna Sfântu Gheorghe un sat turistic, să fim mândri de acest lucru și să vă invit oricând să ne vizitați. Fiindcă comuna Sfântu Gheorghe a fost un sat pescăresc iar acum cred că o să devină un sat turistic. Asta ne dorim, mulțumesc”.

Marin Șerban, primar Ciucurova

„Le urez succes tuturor colegilor noi, să aibă încredere și curaj pentru că se află în cercul celei mai bune echipe și asta am demonstrat noi, cu toți, care suntem în slujba acestui partid. Am demonstrat că suntem în slujba comunităților noastre și pentru ceea ce am fost aleși. Le urez succes tuturor colegilor mei”.

Victor Condrea, candidat Jurilovca

„Am 54 de ani, locuiesc în comuna Jurilovca de 22 de ani. Am avut ocazia să activez în cadrul școlii Sălcioara din 2002 până în 2016. Cunosc foarte bine comuna, cunosc oamenii din localitate, problemele lor.

Am avut ocazia să iau la pas toate străzile în campaniile precedente, începând cu strada Vântului și terminând cu strada Viilor. Dacă cineva zice că nu sunt de acolo și am venit cumva mai târziu, nu știu, eu zic că nu este adevărat.

Discut cu oamenii în fiecare zi, sunt probleme în Jurilovca. Cu toate că domnul primar actual se laudă că are o susținere de 87 %, problemele există. Noi încercăm să le punem în prim plan în cadrul ședințelor din consiliul local.

Vom încerca să facem o figură frumoasă, să obținem un scor onorabil, cu toate că nu va fi ușor. Sunt conștient de lucrul ăsta. Dar nu puteam să îl lăsăm pe domnul primar Ion Eugen să nu aibă contracandidat”.

Viceprimarul Municipiului Tulcea, George Șinghi


„Eu sunt convins că toți candidații pe care pe care îi lansăm astăzi vor avea câștig pe data de 9 iunie din partea echipei liberale. Pentru că i-am cunoscut și știu că sunt oameni de calitate, oameni cu educație solidă, oameni care au performat în slujba lor, în cariera pe care a avut-o până acum. Dar, mai presus de toate, sunt oameni cu caracter și oameni de bun simț.

Noi îi vom sprijini, cei care avem poate mai multă experiență, îi vom sprijini, vom lucra, vom comunica. Vom aduce mai multe proiecte și vom aduce mai multe investiții, fiecare în comunitățile noastre. Uniți vom învinge!”.

Sterică Pașata, candidat Beidaud

„Am 59 de ani și vreau să candidez din partea Partidului Liberal pentru a continua proiectele care nu au fost în derulare la momentul respectiv. Vârsta doamnei Elena Mergeani mi-a răscolit un pic amintiri de la vârsta de 39 de ani. Atunci am candidat pentru prima dată la Beidaud, în 2004 și am reușit să ies să viceprimar.

Am ieșit cu consilieri suficienți, care mi-au dat votul. În 2008, am candidat din partea partidului, dar l-am avut primar pe domnul Camburi Constantin, care este cunoscut în tot județul pentru realizările care le-a făcut. Tot ce s-a făcut în comuna Beidaud, s-a făcut numai cu echipa Partidului Democrat, Partidului Democrat Liberal și Partidul Național Liberal. În 2020, la ultimul mandat de viceprimar, vreau să vă menționez faptul că 4 luni de zile, din iunie până în octombrie, până la alegeri, am fost primarul interimar, din motive politice.

Și la momentul respectiv a candidat o echipă mai tânără, colegi de-ai mei s-au mutat în partea cealaltă, un lucru care nu a fost frumos. Dar realizările pe care le-am făcut în comuna Beidaud nu vreau să le enumăr pe toate, că sunt foarte multe. Deci în 16 ani de zile s-au făcut reabilitări școli, iluminat, asfaltare, canalizare, tot.

Acum, mai nou, vreau ca să candidez pentru funcția de primar. Avem în comuna Beidaud drumul DC 19, care este Beidaud- Baia, de 4,5 km și, cu ajutorul domnului Șișcu, viitorul președinte al Consiliului Județean, vrem să îl facem.
Pentru că domnul Șișcu este și consăteanul meu, născut în Sarighiol de Deal, dar datorită forțelor de muncă de la momentul respectiv, părinții lui au venit la Babadag. Eu am rămas la Sarighiol de Deal și suntem și de aceeași vârstă. Și formând aceeași o echipă puternică, dăm bătaie la comuna Beidaud, ca să obținem ceva să ducă numele vestit că George Șișcu a făcut drumul de la Baia la Beidaud!”.

Ion Acceleanu, primar Hamcearca

„Sunt primarul comunei Hamcearca de patru spre cinci mandate. N-am să aduc în discuție proiectele sau ceea ce s-a făcut, pentru că aici sunt și avantaje și dezavantaje.
Ce vreau să spun că este că sunt proiecte, unele finalizate altele în curs, altele în curs de proiectare, de ordinul zecilor.

Pentru mai multe detalii în acest sens, vă invităm în localitate să vă și convingeți. Sunt tată a două 2 fete, bunelul a doi nepoței, de 4, respectiv 5 ani. De discutat ar fi multe. Nu rămâne decât să urez succes tuturor candidaților. În mod special, să zicem, celor noi. Mulțumim pentru sprijin Ștefan.
George Șișcu, de fiecare dată când am apelat, chiar dacă n-am ajuns de fiecare dată să deschid ușa, a fost suficient un mesaj sau un telefon. Spre final, vreau să urez succes tuturor, dar, cum spunea un mai vechi politician, în primul rând nouă!”.

Vlăduță Ion, candidat Horia

„Sunt din comuna Horia, născut – crescut acolo, de meserie tehnician veterinar, tată a doi copii, o fată de 32 de ani și un băiat de 28 de ani. Fac parte din comuna, cu bune și cu rele, Horia. Încercăm sau o să încercăm, dacă se poate, să mai facem ce nu s-a făcut și urez succes tuturor candidaților la funcțiile de primar, de președinte al Consiliului Județean, al primăriei Tulcea și restul rămâne să vedem la alegeri. Mulțumesc!”.


Deputat Michael Gudu

„N-ai cum să nu te cuprindă entuziasmul când auzi atâtea discursuri pline de bune intenții. Noii noștri colegi care candidează pentru prima dată sunt de apreciat pentru că ei, conștienți de lupta pe care o vor duce în următoarele două luni, și-au asumat această răspundere.

Nu atât pentru ei, cât pentru comunitățile pe care le vor conduce începând cu data de 9 iunie 2024. Ei sunt mai tineri, sunt la început, însă toți, dacă ați observat, au un trecut prin care dovedesc de ce candidează acum.

Toți sunt cu profesii, toți au trecut prin viață lăsând în urma lor la locul de muncă ceva și mi-a plăcut foarte mult ce a spus mai devreme, chiar la început doamna Strejoiu, candidata noastră la primăria comunei Mihai Bravu. Doamna a folosit o sintagmă ce poate fi folosită și ca slogan: „Prin educație, schimbăm comunitățile”.

Iar acest lucru se va întâmpla după data de 9 iunie. Felicitări, dragi colegi și să știți că vă bazați pe sprijinul nostru neîncetat. Pentru colegii din linia a doua, cei care au luptat mult în campaniile electorale de până acum și care sunt plini de cicatrice electorale, le dorim și lor același succes.
Și să știe că în noi, în mine și George, candidatul la președinția Consiliului Județean, găsesc tot timpul un sprijin în relația cu Bucureștiul.

De câte ori au apelat la noi, noi am răspuns, indiferent de împrejurări, chiar și în ședințe când eram, ieșeam afară ca să vorbim cu colegii noștri și să-i ajutăm. De aceea, bazați-vă mai departe pe noi. Noi știm ce avem de făcut, iar împreună, remarcați că suntem un tot unitar. Noii colegi au intrat într-o mare familie liberală și în această luptă electorală nu vor fi singuri. Cu toții ne aflăm în spatele lor. Succes, dragi colegi”.

George Șișcu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean

„Primarii, atunci când au apelat la mine, au fost ajutați. Și nu e vorba doar de primarii liberali. Sunt și primari de la alte partide, chiar și de la PSD. Știu că atunci când au apelat la mine am fost prompt în a-i sprijini.

Ce poate face un parlamentar? Eu și cu Michael Gudu suntem cei mai harnici parlamentari din acest județ. Vreau să vă spun că de câte ori am fost solicitați i-am sprijinit, indiferent în ce mod. Știți cum ajungi la instituțiile acelea din București? Aștepți pe la uși, nu îți vin hârtiile la momentul în care îți trebuie.

Probabil că cineva, cum sunt eu sau Michael, trebuie să-i ajute și noi am sesizat acest aspect de fiecare dată când au venit la București. Eu am fost și sunt parlamentarul care s-a dus la gară, a luat un primar de la tren, s-a dus la minister, a semnat un contract la Ministerul Dezvoltării. Este vorba de o colegă a noastră și am dus-o înapoi la gară, ca să prindă trenul, pentru că avea un program foarte încărcat. Este un aspect.

Dar demersurile pe care le poate face un parlamentar în relațiile cu ministerele, cu agențiile centrale, sunt întotdeauna de mare ajutor primarilor. Eu vreau să le mulțumesc acestor oameni cu care plec la drum în această campanie și să-i asigur că vor avea și ca președinte al Consiliului Județean, un om cu care se pot întâlni, cu care pot vorbi.

Privesc și gândesc la acel scaun de la Consiliul Județean nu ca la un jilț, eu nu vreau să fiu nici rege, nici împărat, nici faraon. Eu vreau să fiu președintele unui Consiliu Județean în care primarii să găsească întotdeauna pe acest om care îndeplinește această funcție și care să îi sprijine. Nu va fi nimeni, absolut nici unul dintre ei, tratat preferențial, nu voi face din niciun coleg de al meu un prințișor pe care să-l sprijin ca să-mi ducă mai departe, când voi renunța la politică, să-mi ducă mai departe moștenirea.

Repet și revin și primarii de la PSD știu că au în mine un om cu care pot lucra. Mi-a părut rău și nu m-am simțit deloc confortabil când am văzut la lansarea primarilor de la PSD, cuvintele domnului Teodorescu: „Fraților, să fim uniți, vom fi atacați, va fi rău”, de parcă prevestea o apocalipsă.

Nu cred că își avea rostul, noi suntem oameni educați, noi suntem oameni civilizați, nu atacăm. Dacă ei consideră că unele vorbe ale noastre deranjează, sunt oricând dispus să le răspund, pentru că nu acesta este modul în care vom face noi campanie. Nu suntem oameni aceia care să jignim, să atacăm.

Dacă se consideră cumva loviți în orgoliul sau jigniți, să ne contacteze și vom lămuri aceste lucruri. Eu sunt omul unei echipe, sunt și voi fi un om care bazat pe experiența pe care am căpătat-o în acești ani și știu ce am de făcut acolo.

În timpul precampaniei și campaniei vom lămuri și alte aspecte. Vă voi spune și despre proiectul meu, despre programul cu care vreau să vin la Consiliul Județean și vă mulțumesc anticipat pentru că veți răspunde de câte ori voi avea nevoie să îmi fac cunoscute aceste idei”.

Ștefan Ilie, primarul Municpiului Tulcea

„Vreau să continuu și să spun că poți sprijini prin toate felurile, atunci când ai ocazia să o faci. A ajuta este un lucru creștinesc. Un lucru bun în toate religiile, până la urmă, un lucru care te definește, personalitatea care te salvează pe tine, te mântuiește, ca să ca să folosim și astfel de cuvinte, că suntem în apropierea Paștilor.

Și atunci când poți să ajuți și să nu faci rău, este un lucru extraordinar, pentru că un rău poate fi făcut foarte ușor. Iar ămpreună cu colegii mei am răspuns la niște apeluri simple. De exemplu, în a facilita copiii din Tulcea sau din Jijila când au vizitat Casa Parlamentului sau când au trebuit să treacă granița, până la a obține finanțări pentru gaz metan la Luncavița, unde un rol esențial îl are colegul meu George Șișcu. Am ajutat la Tulcea, la Babadag sau în alte părți. Asta înseamnă sprijin, atunci când există oportunități de a sprijini.

Și la noi aici, în echipa noastră, pe care o vedeți astăzi în a treia sa formă, întotdeauna a fost o deschidere care a făcut ca prin vorba bună, prin critica constructivă, să se nască lucruri frumoase. Acolo unde există doar unul care vorbește, ceilalți tac și înghit în sec și execută, atunci când cade conducătorul suprem, lumea se eliberează. Și abia atunci spun toți cât de greu le-a fost să aibă gura închisă atâta timp.

Noi le dorim tuturor colegilor noștri succes, le dorim să poarte cu cetățenii un dialog permanent, să nu-i deranjeze relațiile, cuvintele, dialogul critic. Bineînțeles că te poate deranja un dialog jignitor, iar acolo ai posibilități de a bloca, de a opri subiectul, de a nu sta de vorbă cu un om care folosește cuvinte vulgare.

Însă, atunci când lași dialogul deschis, când nu ștergi, nu oprești, nu tai microfonul celor care spun că uite, totuși navei aceleia i-ar mai trebui încă un motor în plus, veți găsi soluțiile pentru a le face pe cele mai bune din experiența dumneavoastră.

Și trebuie să îi ascultați pe locuitori, căci ei cunosc cel mai bine lucrurile, pentru că s-au confruntat cu ele, uneori mulți ani. Atunci când intri în colaborare cu ei, atunci când vorbești cu ei, chiar și atunci când demontezi minciunile pe care alții le propagă în interiorul lor, cum că e scumpă reabilitarea, că nu se face cum trebuie, că nu răspunde primăria. Atunci vezi colaborarea și atunci intri în inima oamenilor, pentru că tu vorbești cu ei și le rezolvi problemele și nu ești căutat și negăsit niciodată. Vă doresc succes!”.

Ion Acceleanu, primar Hamcearca

„Întrebarea adresată domnului George Șișcu, cred că trebuia puțin luat mai din introducere. Să știți că ne-a fost benefică această colaborare cu parlamentarii noștri. În sensul că am colaborat cu ei direct, în primul rând în relația cu ministerele. În orice problemă, mai mare, mai mică, mai potrivită, am dialogat cu dumnealor și le-au prezentat la Minister mai departe. Deci pot să zic, în primul rând, o consultanță, dacă putem spune așa.

Și relația cu ei, pentru că și acolo sunt funcționari publici care mai uită câte un dosar, uită pur și simplu și stai și te gândești la un moment dat, fraților, dar nu mai vine un răspuns de la Ministerul cutare? Și sună-l pe domnul Șișcu și el se interesează și apare răspunsul ăsta”.


1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: PNL Tulcea: Suntem pregătiți să câștigăm tot județul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top