Ştiri

PNL – adevăratul câştigător al alegerilor locale în judeţul Constanţa

Liberalii constanțeni și-au dublat numărul mandatelor de primari, față de anul 2008

Pentru Partidul Naţional Liberal, Organizaţia Constanţa, luna iunie a anului 2012 a fost una de bun augur. Alegerile locale le-au adus liberalilor nu mai puţin de 23 de primării în judeţ, faţă de 11, câte câştigaseră la alegerile din 2008. Numărul a devenit atât de mare şi pentru că unii dintre primarii vechi, aparţinând altor partide, au schimbat tabăra, trecând la PNL, cu doar câteva  săptămâni înainte de alegeri. Este cazul celor de la Costineşti (Traian Cristea), Valu lui Traian (Florin Mitroi), Albeşti (Gheorghe Moldovan), 23  August (Mugurel Mitrana) sau Nicolae Bălcescu (Viorel Bălan) şi care au câştigat votul majoritar, rămând în funcţie încă un mandat. Mai mult, independentul Cristian Radu, noul primar al Mangaliei, este foarte aproape să îşi anunţe şi el intrarea în rândul liberalilor, ştiut fiind faptul că a fost susţinut de acest partid, încă de la anunţarea candidaturii.
Citiţi mai jos ce ne-au declarat câţiva dintre primarii PNL, care au câştigat primul lor mandat.

Un articol de Cristian CEALERA

Gheorghe Hânsă – primar Cernavodă:

“Sunt mult mai puţin exaltat decât altădată. Am mai fost pe aici, aşa că am ştiut ce este de făcut, am început să lucrez încă din prima zi. Ceea ce m-a interesat a fost să dau imediat curs cererilor primite de la cetăţeni încă din timpul campaniei. Am deschis uşa Primăriei şi mă voi asigura că aceasta va rămâne mereu deschisă, pentru că transparenţa este cea mai bună cale de a lucra pentru binele oraşului. Printre primele măsuri luate a fost şi aceea de a mă asigura că persoanele obligate să meargă la Medgidia pentru diverse probleme (ex Fisc, etc) beneficiază de transport gratuit. Am început aşadar să rezolvăm o parte dintre probleme existente, am multe documente de semnat. Erau alte circuite ale documentelor. Existau şi numeroase litigii, dar le-am rezolvat.  
Conform unui ordin al Ministerului Finanţelor se va face întâi un inventar la vedere pentru stadiul unor lucrări sau obiective. După aceea urmează auditul financiar contabil pentru a vedea stadiul tuturor lucrărilor, al achiziţiilor publice etc. Oricum, nu putem plăti la termen unele cheltuieli, făcute mai ales în ultimele două luni, achiziţii mai puţin obişnuite prin care Primăria a cumpărat tot felul de lucruri, tei, stejari…
Una dintre marile probleme pe care le avem este legată de numărul mare de funcţionari pe care îi avem în Primărie. În 2008 erau vreo 50, acum sunt vreo 170, mulţi dintre ei adevărate obstacole în circulaţia documentelor. Vom face însă tot ce putem pentru rezolvarea acestei situaţii.
Relaţia cu Centrala Nucleară Cernavodă a început bine. Am avut deja o întâlnire cu directorul CNE, am stabilit o agendă comună, una din primele probleme de rezolvat fiind extinderea reţelei de termoficare. Muncim împreună pentru că oraşul Cernavodă aşteaptă asta. Urmează să refacem străzile, să facem anveloparea. Şi, mai ales, toate lucrările pe care le vom face, le vom face cu angajaţi din Cernavodă.
Avem suficienţi consilieri pentru a îndeplini toate proiectele noastre. Am reuşit să numim şi viceprimarul, în persoana lui Suliman Ecrem. Sperăm ca aici, la Cernavodă, să avem un USL puternic, care să lucreze spre binele locuitorilor.
Întorcându-ne la campania electorală, pot spune că a fost o muncă grea de trei luni. Nu a fost o campanie uşoară, ci una specifică climatului din România, dar este important că am învins şi că acum ne putem vedea de treabă.

Ancuţa Belu, primar Mihail Kogălniceanu :

Chiar dacă unii au rezerve când se gândesc la o femeie-primar,eu nu mă consider cu nimic inferioară vreunui bărbat. Am studii superioare, sunt economist, am pregătirea necesară. Nu îmi va fi greu să lucrez cu oamenii de aici. Misoginismul în România este într-adevăr o problemă, dar acum, în această campanie, nu am avut probleme. Am mai candidat şi în urmă cu patru ani şi atunci au mai fost unele obstacole. Am fost însă consilier local patru ani şi oamenii au văzut ce am făcut, care sunt intenţiile mele, iar acum mi-au răsplătit munca, votându-mă. Sunt multe de făcut. Marea problemă sunt drumurile. În ultimii opt ani, nu s-a făcut o sală de sport. O altă prioritate este atragerea de fonduri şi de investiţii. Sunt multe de făcut, dar sunt convinsă că vom reuşi să le ducem pe toate la îndeplinire.

Lili Pâslaru- primar Pecineaga:

În ceea ce mă priveşte, pot spune că a fost o campanie fără probleme. A existat, la noi aici, un climat de respect reciproc între candidaţi, fără incidente. Probleme urgente sunt destule, decolmatarea canalului colector sau reabilitarea reţelei de apă. De asemenea, una dintre priorităţile noastre este asfaltarea drumului care leagă Pecineaga de satul Vânători. Lucrările la Căminul Cultural sau iluminatul public sunt, la rândul lor, probleme pe care avem de gând să le rezolvăm în viitorul foarte apropiat.

Gheorghe Popescu –  primar Fântânele:

Prima problemă, una stringentă, este suplimentarea debitului de apă, prin căutarea unor surse alternative. Apa a fost mereu o problemă la noi. De asemenea, vom continua proiectele din mandatul trecut – reţeaua de canalizare, cea de gaze şi altele, astfel încât ele să devină funcţionale până la sfârşitul anului. Trebuie să facem ceva în plus pentru oamenii comunei, să accesăm programe pentru tineri şi pentru încurajarea micilor fermieri, pentru că prioritatea trebuie să fie într-o astfel de comunitate, consolidarea surselor de trai.
În ceea ce priveşte problema eolienelor, vom analiza toate aspectele legale, pentru a vedea care este rezolvarea şi ce trebuie să facem pentru binele comunităţii. Gândul meu este legat de o colaborare cât mai bună cu CEZ România (proprietarul parcului eolian). În calitate de cetăţean, am numai cuvinte de laudă la adresa CEZ, pentru că Fântânele a avut multe de câştigat de pe urma acestei colaborări, în sensul că s-au făcut multe investiţii importante, de pe urma cărora comuna a avut doar de câştigat. Eu mă angajez că voi face tot ce ţine de mine şi este legal. Mă mândresc că fac parte din PNL, partid cu a cărui doctrină m-am identificat întotdeauna.

Marin Ion, primar Băneasa:

Vrem în primul rând să ducem la îndeplinire Ordanţa de Urgenţă care priveşte înfiinţarea Spitalului Băneasa, ca aripă a Spitalului Judeţean Constanţa. Oricum, sunt foarte multe probleme de rezolvat, pentru că în ultimii 22 de ani nu s-a făcut absolut nimic. Avem o sumedenie de probleme cu racordarea reţelei de apă, vrem ca în satul Făurei să dăm loturi de casă. Trebuie să rezolvăm şi situaţia staţiei de epurare a apei. Nu în ultimul rând, trebuie să facem curăţenie, la propriu, pentru că este mizerie de nedescris în oraşul nostru. Am început deja această campanie, vrem să avem cât mai multe spaţii verzi, pentru că trebuie să schimbăm practic faţa oraşului.  

Gheorghe Alexa, primar Cogealac:

A fost o luptă grea în această campanie, dar nu vreau comentez nimic legat de contracandidaţii mei. Campania a trecut, am câştigat, iar acum datoria noastră este să facem ceea ce am promis. Trebuie să rezolvăm marea problemă cu apa, cu drumurile din comună. Obiectivul nostru este să atragem cât mai multe fonduri, pentru a putea rezolva toate aceste probleme. Există investitori care sunt dipuşi să ne ajute în rezolvarea acestor proiecte. În ceea ce priveşte problema eolienelor, nu trebuie să discutăm acum pe acest subiect. Există procese pe rol şi abia după ce aceste litigii se vor rezolva, vom vedea ce trebuie făcut. Tot ceea ce ne dorim este să rezolvăm problemele stringente ale comunităţii, astfel încât voi încerca să fiu un primar care poate fi găsit şi la primărie, dar şi pe teren, în miezul problemelor.

Preşedintele PNL Constanţa, George Dragomir, consideră că rezultatul alegerilor este unul satisfăcător şi că este loc şi de mai bine. Totodată, Dragomir este încrezător în formula politică USL şi consideră că partidele ce compun Uniunea vor rămâne împreună cel puţin în următorii câţiva ani:
“La alegerile locale am obţinut rezultate satisfăcătoare. Spun satisfăcătoare, pentru că sunt localităţi precum Ovidiu, Murfatlar sau Hârşova, în care am fost foarte aproape de victorie. Sperăm ca la alegerile parlamentare să obţinem rezultate şi mai bune. În ceea ce priveşte USL, sunt convins că alianţa va funcţiona cel puţin câţiva ani, căci România are nevoie de reforme structurale, ce nu pot fi realizate decât cu o majoritate parlamentară puternică”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top