Actualitate

Parc în reabilitare și ample acțiuni de curățenie demarate în comuna Pantelimon

Parcul comunei Pantelimon se va schimba la față. În acest sens, Primăria și Consiliul Local au demarat în această perioadă ample lucrări de reamenajare a parcului situat în curtea Căminului Cultural din comună. 

Conform detaliilor tehnice din cadrul proiectului de reabilitare, se are în vedere realizarea unui spațiu verde cu destinația de parc, care va cuprinde următoarele obiective:

 • amenajare zonă verde – plantări arbori, arbuști, covor vegetal, plante
 • amenajare zonă de promenadă și odihnă    
 • alei, ronduri, bănci pentru odihnă
 • repararea și modernizarea celor două foișoare de vară
 • realizare sistem iluminat economic
 • realizare sistem de irigații subterane
 • amplasare fântână arteziană decorativă de tip “cascadă”
 • reparații fântână existentă

Instalația de irigat a parcului este divizată în mai multe zone care vor iriga independent. Pentru activarea zonelor și stabilirea unui program de udare specializat se va apela la un controler care va acționă câte o electrovană pe fiecare circuit.

„La finalizarea acestui proiect, în comuna Pantelimon va există o oază de liniște și verdeață, în care cei mici,  împreună cu cei mari, vor petrece timpul liber în cel mai plăcut mod cu putință”, declară primarul Costel Armășescu.

Acțiuni de curățenie

Asigurarea curățeniei localității este una din prioritățile Consiliului Local, ne asigură reprezentanții administrației publice locale. În acest sens sunt luate unele măsuri privind participarea cetățenilor comunei la realizarea acțiunilor de înfăptuire și păstrare a curățeniei în localitate, obligațiile instituțiilor publice și ale agenților acestora, precum și obligațiile Consiliului Local și primarului privind activitatea de gospodărire a localității în anul 2019.

Pentru conservarea și protecția mediului în comună, în decursul anului 2019, se organizează ample acțiuni de igienizare și gospodărire a localității dintre care amintim câteva dintre ele și anume:

 • lucrări de întreținere, curățenie și modernizare în parcul căminului cultural din localitate
 • lucrări de întreținere și curățenie în incintă și în curtea școlilor, sălilor de festivități și a stadionului
 • mobilizarea cetățenilor pentru efectuarea curățeniei în propriile gospodarii, curți, grădini și împrejurările acestora
 • curățarea puțurilor de apă
 • alte activități de interes și utilități publice.

„Punerea în valoare a frumuseților naturale ale comunei prin asigurarea unei curățenii este un aspect ce caracterizează o veritabilă localitate europeană”, conchide primarul Armășescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top