Actualitate

Pantelimon va fi racordat la canalizare și apă. A fost aprobat proiectul de 1 milion de euro

Pantelimon va fi racordat la canalizare și apă. A fost aprobat proiectul de 1 milion de euro

Pantelimon va fi racordat la canalizare și apă. A fost aprobat proiectul de 1 milion de euro, anunță primarul Costel Armășescu.

„Aceasta este o veste bună pentru comunitatea noastră, deoarece contribuie la creșterea nivelului de trai al locuitorilor. Consider că în anul 2024 și noi, cei din mediul rural, trebuie să avem condiții de trai cât mai bune.

Deși mai sunt mulți pași de urmat până la implementarea proiectului (studii de fezabilitate proiect tehnic, avize), majoritatea oamenilor vor beneficia de contorizare inteligentă a apei și de canalizare. Acest proiect va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățenii noștri!”, a transmis Costel Armășescu.

Proiectul pentru racordarea la rețeaua de canalizare și realizare a branșamentelor (contorizare inteligentă) la sistemul de alimentare cu apă în comuna Pantelimon a fost aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, prin ordin de ministru.

Proiectul cuprinde realizarea branșamentelor de racord la rețeaua de canalizare și
realizarea branșamentelor de contorizare la sistemul de alimentare cu apă.
Este un proiect integrat, cu categorii multiple de investiții.

Perioada de implementare a obiectivului de investiții este de 24 de luni și are în spate
Hotărârea ADI nr. 51/28-04-2023.
Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 5.270.097,95 lei, cu TVA, din care suma solicitată de la bugetul de stat este 4.978.603,48 lei, cu TVA.
UAT Pantelioman va participa cu o cofinanțare de 291.494,47 lei, cu TVA, de la bugetul local.

Conform cererii de finanțare, sistemul alimentare cu apă va deservi un număr de 1608 (beneficiari direcți), iar sursa de apă, rezervorul de înmagazinare și stația de tratare a apei sunt existente.
Reţeaua de canalizare va deservi 1356 de beneficiari direcți și va folosi o stație de epurare existentă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top