Opinii

Orașul Ovidiu s-a înfrățit cu orașul Kucukkuyu din Turcia

Înfrățirea între orașe a devenit o modalitate de sprijin după al doilea război mondial între orașe din țări diferite cu scopul de a promova proiecte transfrontaliere ce prezintă beneficii pentru ambele părți. În județul Constanța majoritatea primăriilor sunt înfrățite cu unul sau mai multe sate și orașe din diverse țări europene.

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a efectuat o vizită în Turcia, în orașul Kucukkuyu, pentru semnarea unui protocol de înfrățire. Actul a fost semnat de cei doi primari, George Scupra și Cengiz Balkan pe 18 octombrie.
Cele două localități înfrățite au foarte multe lucruri în comun. Kucukkuyu este o localitate aflată la malul mării Egee, în regiunea Canakkale. Ca număr de locuitori Kucukkuyu se apropie de 12.000, având arondate două sate, la fel ca și orașul Ovidiu. La Kucukkuyu pescuitul, cultivarea măslinilor și turismul sunt cele mai importante surse de venit ale locuitorilor.
„Înfrățirea celor două orașe are ca scop dezvoltarea socio-economică și culturală a localităților, schimbul de experiență între autorități, protejarea monumentelor din punct de vedere architectural, istoric și cultural”, a declarat George Scupra.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top