Actualitate

Orașul Cernavodă are o sursă secundară de apă. La ce sunt folosite cele 12 puțuri forate

Orașul Cernavodă are asigurată o sursă secundară de apă datorită celor 12 puțuri forate la peste 100 de metri adâncime.

„În ultimii ani, conducerea Administrației Publice Locale a considerat că una dintre priorități să fie construirea a 12 puțuri forate, la o adâncime de peste 100 de metri. Acestea sunt amplasate pe toată întinderea localității pentru a asigura o sursă secundară de apă în situații de urgență”, transmit reprezentanții primăriei.  

Cele 12 puțuri sunt folosite, în mod normal, pentru a asigura o parte din sursa de apă necesară la irigarea spațiilor verzi din localitate, precum și ca apă de adaos în punctele termice, pe timp de iarnă.

„Ultimele două foraje construite sunt amplasate în zona Parcului natural “Via Verde”. Acestea au fost proiectate și executate în vederea asigurării unei surse principale de apă pentru întreținerea în condiții optime a vegetației și a spațiilor verzi din zonă”, adaugă Primăria Cernavodă.

Terenul alocat parcului Via verde este amplasat de o parte și de alta a străzii Canalului, între Dealul Sofia și Canalul Dunăre – Marea Neagră, pe o suprafața totală de 71.099 mp. Din suprafața totală, 7.070 mp reprezintă suprafața amenajată cu alei pietonale, pistă și parcare de biciclete, locuri de joacă, foișoare, pavilioane, chioșcuri, platforme înierbate, iar restul terenului este ocupat de spații verzi amenajate.

Datorită cantității mari de apă care se folosește pentru irigarea zonelor verzi, dacă s-ar fi utilizat apa din rețeaua de distribuție a operatorului, costurile ar fi fost mai ridicate. Astfel, realizarea de surse proprii de apă, precum puțurile forate, constituie un mare avantaj şi prin faptul că vor fi realizate economii importante la bugetul local, folosindu-se apa industrială din aceste foraje.

De asemenea, aceste foraje mai pot fi folosite de către echipajele de intervenție ale ISU în situații de urgență, la stingerea incendiilor, fiind proiectate cu dispozitive pentru cuplarea rapidă a furtunelor de pompieri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top