Actualitate

Primăria Cernavodă: Proprietarii clădirilor nerezidențiale trebuie să-și actualizeze valoarea de impunere a construcțiilor

Primăria orașului Cernavodă transmite că persoanele fizice care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale sau mixte, respectiv persoanele juridice care dețin în proprietate construcții nereevaluate în ultimii cinci ani de la data dobândirii, evaluării sau actualizării valorii de impunere a construcțiilor deținute, riscă majorarea impozitului pe clădiri dacă nu procedează la evaluarea sau reevaluarea acestora, până la data de 31 decembrie 2021.

În conformitate cu prevederile articolul 7 din Legea numărul 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Serviciul Impozite și Taxe informează deținătorii de astfel de clădiri cu privire la efectuarea operațiunilor de evaluare sau reevaluare a clădirilor deținute, în caz contrar, impozitul pentru clădirile deținute stabilindu-se în conformitate cu dispozițiile articolului  458 alin. (4), respectiv, articolul 460 din Legea numărul 227/2015 privind Codul Fiscal.

Declarațiile de impunere, însoțite de un exemplar al raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat, care trebuie să respecte standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, se înregistrează la Serviciul Impozite și Taxe al orașului Cernavodă până la primul termen de plată din anul de referință, respectiv 31.03.2022, în conformitate cu prevederile art. 458 alin (1) lit. a), respectiv, art. 460 alin. (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

„Pentru a vă putea vizualiza online patrimoniul şi situaţia fiscală, vă îndrumăm să accesați link-ul https://online.primaria-cernavoda.ro/AvansisOnline în vederea obţinerii dreptului de utilizator şi a parolei în aplicaţie”, transmit reprezentanții Primăriei orașului Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top