Interviu

OIJ si Mare Nostrum lanseaza campania „Salvati Padurea Comorova!”

Prin intermediul acestui site, www.dezvaluiri.ro, Organizatia de Investigatii Jurnalistice (OIJ) si organizatia ecologista Mare Nostrum lanseaza o campanie pentru salvarea singurei paduri de pe litoralul romanesc al Marii Negre! Padurea Comorova este un loc de o frumusete unica, o oaza de verdeata la tarmul marii si o adevarata „gradina” a silviculturii romanesti. Adaposteste, pe langa nenumaratele specii rare de arbori si arbusti, si o sumedenie de vietati, mici gaze, pasari, dar si mistreti fiorosi. Nefiind considerata un bun de pret, ci un obstacol in calea dezvoltarii statiunilor balneo-climaterice la Marea Neagra, padurea Comorova a fost ciuntita dupa „indicatiile pretioase” ale lui Ceausescu, pentru a face loc hotelurilor din Neptun si Olimp. Aflata acum in proprietatea Municipiului Mangalia, Comorova se pregateste sa faca fata unui ultim asalt al sacalilor imobiliari. Daca planul de urbanism aprobat pentru aceasta zona va fi pus in practica, vanatorii vor cauta mistretii nu printre stejari, cedri si chiparosi, ci prin parcarile unor vile, hoteluri si cluburi private, iar fazanii isi vor depune ouale pe un teren de golf!
 
REDACTIA DEZVALUIRI

 Inainte sa intram in ceasul al doisprezecelea, si inainte ca proiectele edilitare sa ia locul singurei paduri de pe litoral, OIJ isi propune sa aduca in atentia opiniei publice cauza Codrului, sa deschida ochii autoritatilor si sa focalizeze energiile pozitive ale celor care cred in protejarea naturii. Prin intermediul acestui site, va vom tine la curent cu evolutia campaniei noastre, cu manifestarile organizate, dar si cu atitudinea celor interesati sa transforme padurea Comorova in club privat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top