Ştiri

Octavian Marius Popa, reales președinte al PNL Tulcea pentru următorii patru ani

Succesul la euro-parlamentare și alegerea lui Crin Antonescu ca președinte al României, principalele obiective ale noului mandat

Sala Sporturilor din Tulcea a fost duminică – 7 iulie, gazda Conferinței Teritoriale de alegeri a organizației județene PNL. Din totalul de 307 delegați invitați să participe la adunare,  281 au fost prezenți, întrunindu-se astfel cvorumul legal pentru ca ședința să se desfășoare în cele mai bune condiții. De altfel, trebuie menționat faptul că puținele absențe s-au datorat fie unor probleme personale (familiale sau de sănătate) ale unora dintre membri, fie întârzierilor înregistrate din cauza distanței (în cazul membrilor din Deltă). Organizată fără cusur, Conferința a durat aproximativ 3 ore, la finalul său fiind făcute publice rezultatele voturilor pentru noua conducere a Organizației.

Un articol de Cristian CEALERA

Președintele la al patrulea mandat

Cel mai important punct al ordinii de zi a fost alegerea președintelui PNL Tulcea, în cursă înscriindu-se trei candidați: deputatul Octavian Marius Popa (președintele în exercițiu), consilierul local Mihai Anatoli și Cornel Pampu. Câștig de cauză a avut liderul organizației, parlamentarul fiind reales cu o majoritate zdrobitoare, de 236 de voturi. Contracandidații săi au înregistrat 22 de voturi (Anatoli), respectiv 7 voturi pentru (Pampu). A fost de asemenea votată componența noului Birou Permanent, cu 28 de membri dintr-un total de 45 de candidați, precum și componența noii Comisii de Cenzori. Invitați de onoare ai Consfătuirii au fost reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor, precum și președintele CJ Tulcea și al organizației județene PSD, Horia Teodorescu. Ședința organizației PNL Tulcea a fost prezidată de deputatul PNL de Constanța, secretarul general al partidului Mihai Lupu, precum și de vice-președintele Sorin Ciutureanu.

Obiective clare pentru următorii patru ani

Președinte PNL Tulcea încă din anul 2001, deputatul Octavian Popa a ținut să precizeze că în ultimii ani, organizația pe care o conduce a înregistrat victorii extrem de importante. Popa a evidențiat faptul că la începutul anului trecut PNL Tulcea avea un parlamentar, 9 primari, 7 vice-primari, 1 consilier municipal și 111 consilieri locali. După campania din vara lui 2012, situația s-a schimbat mult în bine, PNL Tulcea având în prezent 2 parlamentari (deputatul Popa și senatorul Octavian Motoc), un vicepreședinte CJ (George Șișcu), 4 consilieri județeni, 4 consilieri municipali, 12 primari, 12 vice-primari și 92 de consilieri locali. Președintele PNL Tulcea a ținut să le mulțumească celor ce l-au reales și a declarat că este sigur de faptul că organizația pe care o conduce va continua drumul ascendent, în următorii ani și că va înregistra noi succese: „ Alegerea mea pentru un nou mandat nu face altceva decât să mă oblige față de membri și voi face totul pentru a le confirma încrederea arătată. Nu va fi ușor, trebuie cu toții să ne mobilizăm, mai ales că vin alegerile europarlamentare și cele pentru președinție. Principalele noastre obiective sunt acum obținerea unui scor electoral de 28% la parlamentare, respectiv câștigarea de către Crin Antonescu a funcției de președinte al României. Am început deja activitatea pentru îndeplinirea primului obiectiv, euro-parlamentarele fiind extrem de importante. Este decisiv să avem cât mai mulți reprezentanți în Parlamentul Europei, pentru că grupul liberal european este cel care sprijină mereu interesele poporului român, liberalismul fiind soluția din ieșire din criză, nu doar pentru țara noastră, ci pentru întreaga Europă. Cea de a doua etapă este aceea de a da României un președinte care să asigure independența și care să fie un arbitru al drepturilor politice, un garant al libertății. Tulceanul Crin Antonescu corespunde acestui profil și sunt convins că el este președintele de care România are nevoie, iar pentru ca el să fie ales în această funcție, noi vom da totul”.

Sprijinit de Constanța

În cadrul conferinței de presă organizată la finalul Conferinței Județene, secretarul general Mihai Lupu a ținut să își arate sprijinul față de Octavian Popa. „Rezultatul votului de astăzi reconfirmă activitatea domnului Popa, iar raportul activității sale a demonstrat toate realizările ultimului mandat. Să nu uităm faptul că în ultimii patru ani, în trei dintre ei s-a aflat în opoziție. A fost o perioadă grea pentru toți, dar noi am avut de învățat și acum se văd rezultatele. Îi urez succes prietenului meu Tavi, știu că are o misiune grea și pe viitor, dar sunt convins că își va îndeplini obiectivele propuse” a mai declarat deputatul Mihai Lupu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top