Opinii

Oameni din tot județul au participat la Botezul cailor, în Mihail Kogălniceanu

Pentru locuitorii din Mihail Kogălniceanu, Boboteaza aduce pe lângă sfințirea apei și Sărbătoarea Botezului Cailor. Astfel, miercuri, șase ianuarie, la ora 12, sărbătoarea a debutat cu o slujbă oficiată de preoții din localitate. În continuare, așa cum spune tradiția, au fost botezați caii, prin stropirea cu apă sfințită. În cea de-a treia parte a evenimentului s-a desfășurat concursul de frumusețe, atelaj și viteză, al cailor.

Mai exact, din cele peste 60 de atelaje juriul a avut de desemnat concurenţii cei mai frumoşi, cei mai rapizi sau cele mai frumoase hamuri. Mai mult, pentru că numărul participanților a fost atât de mare și concurența acerbă, numărul premiilor acordate a crescut, oferindu-se pe langă premiile de pe podium și alte zece mențiuni în valoare de câte 100 lei la probele de frumusețe și atelaj. De asemenea, câștigătorii premiilor întâi au primit suma de 500 lei, cei de pe locul al doilea 400 lei, iar cei de pe locul al treilea, 300 lei. Toți participanții concursului au primit câte un premiu de participare de 50 lei și poze și amintiri cât pentru un an, până la ediția de anul viitor. Ca remediu pentru frigul de afară, oamenii s-au încălzit cu vin fiert, muzică bună și dansuri și și-au potolit foamea cu pastramă de berbecuț și pomana porcului, oferite de organizatori, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Mihail Kogălniceanu.
La finalul concursului, primarul Ancuța Belu le-a mulțumit participanților la eveniment pentru prezența în număr așa mare: „A devenit o tradiție la Mihail Kogălniceanu Botezul cailor. Este deja cea de-a 21 ediţie şi am dorit să dăm o altă amploare sărbătorii. Ne-am bucurat că la Mihail Kogălniceanu au venit oameni din tot judeţul“.
De menționat este faptul că aproximativ 1000 de persoane au fost prezente la eveniment anul acesta, numărul participanților fiind în continuă creștere în ultimii ani.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top