Actualitate

O casă mortuară se va construi în Ceamurlia de Jos

Un nou proiect este în curs de derulare în Ceamurlia de Jos, județul Tulcea. Este vorba despre construirea unei case mortuare în apropierea bisericii Cuvioasa Parascheva, un proiect în care s-au implicat atât administrația locală, cât și oameni binevoitori care au făcut diferite donații.

„Proiectul se face din donații și din sume de la bugetul local. Cuprinde o casă mortuară, o bucătărie și o magazie”, explică Dumitru Stan, primarul comunei.

Conform edilului, aici se vor putea organiza și mesele de pomenire deoarece va exista o bucătărie complet utilată cu tot ce trebuie pentru prepararea mâncării. Astfel, locuitorii vor beneficia de un loc special amenajat pentru pomenirea morților, nemaifiind obligați să facă acest lucru în gospodăriile lor sau în alte locații.

Am vrea ca de hram, de Sfânta Parascheva (14 octombrie) să fie finalizată lucrarea”, mai spune primarul Dumitru Stan.  

Cuvioasa Parascheva este hramul bisericii din Ceamurlia de Jos, motiv pentru care ziua de 14 octombrie este și ziua satului, moment în care, mod tradițional se organizează o sărbătoare.

Localitatea Ceamurlia de Jos este situată la aproximativ 60 de kilometri depărate de municipiul Tulcea. Din comună face parte și satul Lunca. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Ceamurlia de Jos se ridică la 2.163 de locuitori.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top