Fără categorie

O bătrână de 93 de ani din Grădina nu ştie sigur cine i-a furat banii. Nepoata sa este cercetată degeaba?

În seara zilei de 16 noiembrie 2013, Maria Stanciu, de 93 de ani, din satul constănţean Grădina, a sesizat oamenii legii, printr-un apel la numărul 112, că a fost jefuită. Conform spuselor femeii, hoţul i-a furat 800 sau… 8000 de lei!? În urma cercetărilor, poliţiştii au „descoperit” că tâlharul era chiar nepoata victimei, Cornelia Daniela Dascălu. Poliţiştii Secţiei 2 Rurale, din comuna Mihail Kogălniceanu au identificat suspectul după urmele găsite în casa bătrânei. Mai mult, la data de 15.12.2013 a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa persoanei suspecte. În urma percheziţiei, femeia a fost condusă la sediul poliţiei, iar la finalul audierilor procurorul de caz a dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore. De menţionat este faptul că presupusa făptaşă, era însărcinată în luna a şasea, în momentul reţinerii.

Aceasta este versiunea oficială a unei întâmplări destul de comune în România rurală a timpurilor noastre. Un dosar simplu de furt în care o bătrână singură și fără apărare a fost prădată de hoți, o poveste în care polițiștii au reacționat prompt și au găsit foarte repede hoțul! Sau nu l-au găsit?!
Am discutat și noi cu bătrâna de 93 de ani, încercând să aflăm ce s-a întâmplat în seara cu pricina. La întrebarea: Cine a intrat peste ea în casă în acea seară, femeia ne-a răspuns: „Un băiat. Este un vecin de-al meu, îl cunosc. Ei cu asta se ocupă. A intrat peste mine şi mi-a furat 90… 80 de mii, de milioane… Nici eu nu mai judec deloc…  Care cum venea, mă dibuia, aşa că i-am ascuns aici (n.red: banii), la piept. Când a venit ăla, mi-a zis: Dă banii, fir-ai a dracu de babă. M-a legat de gură, m-a împiedicat. Era un băiat slăbănog. Ăla mi-a stricat soba, mi-a spart becul, a căzut pe uşă. Nu am zis eu la poliție nimic despre nicio fată, e suceală aici. Cum să îmi fure banii fata, că ea e nepoata mea. Precis ăla mi-a luat banii, am vorbit cu el. Nu fata, eu nu am zis nimic de fată”.
Din spusele anchetatorilor, o probă „beton”, ce a dus la reținerea nepoatei păgubitei, a fost prezența amprentelor tinerei în casa bătrânei. În condițiile în care nepoata mergea des acasă la Maria Stanciu, să îi ducă de mâncare sau să o ajute la treabă, vă lăsăm pe dumneavoastră să decideți ce relevanță are o astfel de „probă”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top