Opinii

Nou sistem de facturare a serviciilor publice la Medgidia

Începând cu data de 1 martie 2009, Direcţia de Servicii Publice Medgidia va opera cu un nou sistem de facturare.

 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Dacă până acum, angajaţii acestei direcţii au întâmpinat mari probleme privind plata penalităţilor de întârziere de către debitorii restanţi la achitarea facturilor de apă şi canalizare, energie termică şi gunoi, de la 1 martie aceste penalităţi vor fi bine reliefate în facturile emise. Programul informatic care se instalează în aceste zile la D.S.P. Medgidia va elibera facturi în care vor fi trecute atât vechiul sold, cât şi soldul nou, precum şi penalităţile de întârziere în cazul neplăţii facturii la încheierea termenului de graţie.

Totodată, conform dispoziţiilor legale în vigoare, factura emisă de noul sistem informatic constituie titlu executoriu. Acest lucru înseamnă că, în urma unei notificări trimise debitorului, D.S.P. poate trece direct la debranşarea acestuia de la sistemul de apă şi canalizare, precum şi de la cel de furnizare a energiei termice. De asemenea, în baza aceleiaşi facturi, care constituie titlu executoriu, angajaţii D.S.P. pot începe demersurile privind executarea silită a rău-platnicilor.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top