Opinii

Cumpănenii au rememorat Unirea lui Cuza

Pe 24 ianuarie a.c., la iniţiativa primarului Mariana Gâju, cumpănenii au sărbătorit cu mare fast 150 de ani de la Unirea Principatelor Române.

 

Un articol de Andeea PAVEL, Sebastian TARCEA

 Manifestările au început la ora 10:00 şi au continuat până după-amiază, după un program bine pus la punct. Dimineaţa de sâmbătă a început cu intonarea Imnului de Stat. Acesta a fost urmat de Te Deum (scurtă slujbă religioasă care se oficiază în împrejurări solemne). După aproximativ jumătate d eoră de la începerea festivităţilor, primarul Mariana Gâju a ţinut o alocuţiune pe marginea semnificaţiei importante pe care o poartă ziua de 24 Ianuarie, pentru români. A mai urmat apoi o alocuţiune, de data aceasta aparţinând unui veteran de război. Depunerea coroanelor a debutat cu cea aşezată la Monumentul Eroilor de Mariana Gâju, primarul fiind urmat de reprezentanţii Consiliului Local Cumpăna şi reprezentanţi ai parohiilor 1 şi 2 din localitate. De asemenea, reprezentanţii Şcolilor cu clasele I-VIII din comună, dar şi ale celor două grădiniţe din localitate au depus flori la mormânt.  Formaţiunile politice de pe raza comunei şi-au lăsat omagiul, de asemenea, dar şi reprezentanţii Postului de Poliţie Cumpăna şi ai Poliţiei Comunitare.

Miezul evenimentului a fost marcat de defilarea gărzii de onoare susţinută de o subunitate a U.M. 01783 Murfatlar şi de „Hora Unirii”. Evenimentul a fost încheiat de o expoziţie şi de un spectacol susţinut de elevii claselor I-VIII de la Şcoala Generală Cumpăna şi de preşcolarii Grădiniţei cu orar normal.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top