Opinii

Locuinţe de tip Campus pentru locuitorii din Cernavodă

Administraţia locală a oraşului Cernavodă, reprezentată prin edilul Mariana Mircea a demarat un proiect asemănător cu cel iniţiat de societatea “Nuclearelectrica”.

 

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

 

Planul are în vedere construirea locuinţelor de  tip Campus, la fel ca cele ridicate pentru specialiştii Centralei Nucleare Electrice. Propunerea primarului Mariana Mircea se va materialize prin construcţii în zona de nord a oraşului, la ieşirea dinspre localitatea Seimeni, perimetrul fiind delimitat de străzile R. Iordăchescu – T. Stravru – ID Chirescu – DJ 223.

Suprafaţa pe care se va întinde cartierul de locuinţe noi va fi de aproximativ şapte hectare.

Blocurile vor fi construite în regim de înălţime compus din parter şi etaj şi vor fi 20 la număr. Fiecare dintre ele va fi la rândul său alcătuit din 10-12 apartamente. Noul cartier va fi dotat cu toate utilităţile necesare familiilor care urmează a se muta. Astfel, nu vor lipsi parcările auto, locurile de joacă şi platformele pentru gunoi, spaţiile verzi cu amenajări şi dotările edilitare, precum şi mobilierul urban conform normelor în vigoare.

Specialiştii din Primăria Cernavodă au ţinut să precizeze că aleile pietonale vor fi dimensionate corespunzător, pentru accesul locatarilor vor fi amenajate dalaje şi platforme speciale. Aria în care va fi încadrat noul cartier va beneficia de asemenea şi de racordarea la reţeaua de energie electrică, telefonie, alimentare cu apă şi canalizare.

În legătură cu noul proiect, Mariana Mircea, edilul oraşului Cernavodă, a relatat pentru reprezentanţii mass-media următoarele: „În Cernavodă există o cerere mare de locuinţe, iar proiectul de amenajare a unui cartier va rezolva în parte aceste solicitări, contribuind la reaşezarea oraşului în limite noi. Locuitorii din Cernavodă merită cele mai bune condiţii, drept urmare voi depune toate eforturile pentru a transforma oraşul într-unul european din punct de vedere urbanistic”.

Opt miliarde de lei este suma la care, din ultimele calcule, se ridică valoarea proiectului.   Iniţiativa administraţiei va fi supusă dezbaterii în şedinţa Consiliului Local din ianuarie. Ulterior, lucrările vor fi demarate în vara anului 2009.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top