Actualitate

Noi locuri de joacă modernizate în orașul Cernavodă

Acțiunea de modernizare a locurilor de joacă demarată din primăvara acestui an, continuă în orașul Cernavodă. Lucrările se execută în cinci locații și sunt incluse în programul de dezvoltare urbanistică a localității.

Primăria orașului Cernavodă, în parteneriat cu Societatea Națională Nuclearelectrica SA, a demarat lucrările la lotul 5, compus din două amplasamente: fântâna arteziană și locul de joacă pentru copii, situate în strada Nicolae Titulescu. Celelalte 4 loturi vor fi finanțate integral din bugetul local al orașului Cernavodă și sunt situate în parcurile de pe străzile Tudor Vladimirescu, Mircea cel Bătrân, Viorelelor și Liliacului.

Proiectul de pe strada Nicolae Titulescu este compus din două secțiuni, una cu destinația ”loc de joacă pentru copii”, iar cealaltă pentru recreerea și odihna cernavodenilor de toate vârstele. Lucrările la spațiul de joacă se apropie de final, fiind montat covorul de tartan pe toată suprafața unde sunt amplasate echipamentele, cu scopul de a proteja copiii.

Reamenajarea spațiului de joacă pentru copii a constat în dezafectarea instalațiilor existente și a modulelor vechi, igienizarea zonei, pregătirea terenului, realizarea fundației betonate pe care au fost amplasate modulele, bănci noi precum și un foișor din lemn; fântâna arteziană a fost reabilitată și a fost deja pusă în funcțiune.

Această locație destinată copiilor a fost prevăzută cu echipamente noi, realizate conform standardelor în vigoare, și anume patru ansambluri complexe prevăzute cu turnulețe, tobogane de diverse mărimi și modele, balansoar cu arc, groapă de nisip, carusel, fiind accesorizate cu componente amuzante și viu colorate. În plus, au fost montate balansoare cu arc pentru persoanele cu nevoi speciale, respectând normele în vigoare.

Pentru iluminat au fost amplasați trei stâlpi prevăzuți cu panouri solare fotovoltaice iar o cișmea cu apă potabilă și foișorul din lemn vor întregi mobilierul din zona fântânii arteziene.

Noul loc de joacă, dotat cu echipamente noi, sigure, de calitate și cu design modern va fi dat în folosință la finele lunii septembrie.

Valoarea totală a investiției este de 1.009.180 lei, din care SNN a sponsorizat proiectul cu suma de 615.238 lei, diferența fiind suportată din bugetul local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top