Actualitate

Noi decizii ale Consiliului Local Topalu. Comuna ar putea avea un Serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân

Comuna Topalu ar putea avea un serviciu public de gestionare a câinilor fără stăpân.

Consilierii locali au fost chemați să discute această inițiativă propusă de primarul Constantin Baltă. Ei trebuie să discute și să decidă, totodată, și forma Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân al comunei Topalu.

Ca modalitate de gestionare a acestui serviciu public a fost aleasă gestiunea delegată, adică prin concesionare. Toate documentele necesare demarării acestei proceduri urmează să fie redactate de aparatul administrativ și vor fi supuse votului Consiliului Local într-o viitoare ședință.

De asemenea, CL al comunei Topalu a decis ca în anul 2022 salariile de bază pentru funcțiile publice și contractuale din Primăria Topalu să se mențină la același nivel cu cele din luna decembrie 2021. „Salariile de bază se stabilesc potrivit prezentei hotărâri, astfel încât împreună cu indemnizațiile lunare și celelalte elemente ale sistemului de salarizare să se încadreze în fondurile bugetare aprobate anual pentru cheltuieli de personal, în vederea realizării obiectivelor, programelor și proiectelor de revin instituției, potrivit legii”, se arată în Hotărârea adoptată.

Consiliul Local a votat utilizarea în anul 2022 a disponibilului rezultat din excedentul bugetului local aferent anilor anteriori. Acești bani vor fi cheltuiți pentru finanțarea funcționării administrației locale, pentru dezvoltarea unor proiecte, pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele dintre venituri și cheltuieli.

De asemenea, a fost votată în unanimitate lista obiectivelor de investiții pe anul 2022.

Aleșii locali din Consiliul Local al comunei Topalu au mai aprobat proiecte privind rețeaua școlară pentru anul 2022 a UAT-ului, Planul de acțiuni și lucrări de interes local pentru persoanele care prestează o muncă neremunerată în folosul comunității pe anul 2022 și Planul de acțiuni și lucrări de interes local pentru beneficiarii de ajutor social ai comunei Topalu, în anul 2022.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top