Actualitate

Noi cărți de identitate pentru locuitorii din satul Culmea. Lista completă a străzilor din localitate

La sfârșitul anului 2019, primăria Ovidiu, odată cu aprobarea Planul Urbanistic General al orașului Ovidiu, la inițiativa primarului George Scupra, a atribuit satelor Culmea Nord și Culmea Sud noi denumiri de străzi, în conformitate cu specificul zonei, criteriile fiind stabilite în funcție de istoricul acestei așezări și relatările oamenilor din zonă, care conviețuiesc în comunitate de mai bine de 30-40 de ani.

M-am consultat cu bătrânii satului și am stabilit de comun acord cum ar trebui să denumim străzile. Astfel, s-a considerat oportun ca tematica aleasă pentru atribuirea denumirilor de străzi să fie axată pe domeniul agriculturii și al ramurilor ce derivă din acest domeniu, fiind specificul zonei. Ne-am bazat și pe relatările oamenilor referitoare la: locul unde era situată Crama – str. Cramei, eroi de război – str. Locotenent Bărbat Spiridon și str. Plutonier Vucea Niculae, hramul bisericii din localitate – str. Sf. Ilie, locul unde este situată școala – str. Școlii, locurile unde funcționau ateliere sau activități meșteșugărești – str. Atelierului, str. Olarului, str. Croitorului, str. Tâmplarului, str. Strungarului, str. Troiței, str. Morii, precum și referitoare la Halta Culmea – str. Feroviara, str. Gării”, declară primarul George Scupra.

Miercuri, 22 ianuarie, în satul Culmea a avut loc prima acțiune de înmânare a noilor cărți de identitate pentru locuitorii satului Culmea.

Era o necesitate și totodată un lucru normal să facem acest proiect, fiind destul de dificil pentru ambulanță, pompieri, serviciile de curierat și orice tip de corespondență să asigure servicii prompte și corecte, cetățenii neavând o stradă și un număr poștal arondat. În acest moment am demarat o acțiune de schimbare a cărților de identitate care este suportată de primărie și nu de cetățean, deoarece am considerat că așa este normal având în vedre faptul că unele cărți de identitate încă sunt valabile. Cei care doresc să-și schimbe buletinul sunt așteptați la Serviciul de Evidență a Populației din cadrul primăriei Ovidiu”, mai spune primarul.

Străzi, denumire finală:

  1. Cartier Culmea Nord:
    Str. Cantinei, str. Strungarului, str. Troiței, str. Tâmplarului, str. Croitorului, str. Atelierului, str. Morii, str. Balanței, str. Gării, str. Olarului, str. Plutonier Vucea Niculae

  2. Cartier Culmea Sud:
    Str. Fermierului, str. Școlii, str. Serelor, str. Piersicilor, str. Cireșilor, str. Caișilor, str. Tineretului, str. Sf. Ilie, str. Murelor, str. Pelinului, str. Mare, str. Magnoliei, Aleea Livezilor, str. Principală, str. Zmeurei, str. Fragilor, str. Bobocilor, str. Bujorului, str. Ogorului, str. Berzei, str. Cărăbușului, str. Cramei, str. Locotenent Bărbat Spiridon.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top