Opinii

Năvodărenii sunt invitaţi să adopte câini de la Biobaza de Ecarisaj a oraşului

Reprezentanţii primăriei din oraşul Năvodari au reuşit să diminueze proporţiile fenomenului câinilor comunitari odată cu înfiinţatea Biobazei de Ecarisaj. Biobaza este compusă din 4 padocuri cu o capacitate maximă de 50 de câini, un cabinet medical cu sală de consultaţii, alimentare cu apă curentă, racordare la energie electrică şi un bloc operator cu dotările specifice. De asemenea, Biobaza de Ecarisaj beneficiază şi de o fosă proprie, are paza asigurată non-stop şi dispune şi de o maşină utilată cu 3 cuşti în care sunt cazaţi individual câinii prinşi pe domeniul public al oraşului. Animalele fără stăpân sunt adunate de lucrătorii unei firme specializate, de pe raza oraşului Năvodari, şi ajung pe mâna medicilor veterinari, care îi pregătesc pentru adopţie.  Năvodărenii care doresc să devină stăpânii acestor patrupede pot vizita Biobaza, în fiecare zi a săptămânii, între orele 8 şi 16, iar în week-end, de la 10 la 12. De asemenea, informaţii se găsesc pe site-ul Primăriei Năvodari.

În acest fel, peste 40 de câini şi-au găsit stăpâni la Năvodari doar în luna februarie, iar acum alte 30 de animale aşteaptă să fie luate spre adopţie. Dacă se depăşeşte termenul de 14 zile lucrătoare de când au fost aduse la Biobază, există riscul ca patrupedele să fie supuse eutanasierii.

Acte necesare adopţiei câinilor:
1.Cerere tip
2.Copie act de identitate al adoptatorului
3.Copie a actului din care să reiasă locaţia sau imobilul în care va/vor fi cazat/cazaţi câinele/câinii. După depunerea acestor documente la Registratura Oraşului Năvodari, persoana fizică sau juridică completează o Declaraţie de Adopţie conform Legii 227/2002, Legii 258/2013 şi HG 1059/2013.

Acte necesare revendicării câinilor

Persoana fizică sau juridică trebuie să prezinte pentru acel câine dovada proprietăţii prin carnetul de sănătate.Se va plăti o taxă de 15,5 lei pe zi pentru un câine, conform HCL 3/17.01.2014 reprezentând o taxă de cazare, iar valoarea ei se va multiplica cu numărul de zile în care câinele a fost cazat în biobază.

Actualitate

To Top