Actualitate

Moștenirea lăsată de Vrabie la Medgidia: Investiții de 640 milioane euro!

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a prezentat într-o conferință de presă rezultatele celor șapte de ani de mandat.

După cum se știe, Vrabie a fost condamnat la închisoare cu suspendare și o pedeapsă complementară care îi interzice ca timp de doi ani să ocupe o funcție o funcție publică și să fie ales „în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice”.

Valentin Vrabie a organizat o conferință de presă în care a făcut un bilanț în cifre al activității sale la Primăria Medgidia. Fostul primar consideră că Primăria Medgidia este una dintre cele mai performante din România, ajungând dintr-un UAT înglodat în datorii să dezvolte investiții de sute de milioane de euro.

Fostul primar a prezentat succint proiectele de investiții publice realizate, care însumează 300 milioane euro, precum și investițiile private, care depășesc 340 milioane euro. Lista completă o puteți consulta aici.

Valentin Vrabie a vorbit și despre Medgidia anului 2016, despre care spune că era un oraș care se afla „la zero” și a făcut o comparație cu anul 2023, amintind de fabrica de amidon, cea mai mare investiție privată din județul Constanța. De asemenea, fostul primar a vorbit și despre alte investiții private ce urmează să fie dezvoltate în oraș în perioada următoare:

„Toate fabricile care dezvoltaseră Medgidia – IMUM, Fruvimed, Metalica, Miniera și altele – erau în faliment. Chiar și spitalul era în faliment, cu conturile blocate, iar în Policlinică stăteau oamenii fără adăpost.

Din acel moment și până în prezent, în Medgidia s-a construit o fabrică, cu o investiție de 200 milioane euro, care funcționează deja. Anul trecut a avut o cifră de afaceri impresionantă, puteți să verificați, iar anul acesta va fi la capacitate maximă. S-a eliberat certificatul de urbanism și probabil în luna decembrie se va semna autorizația de construire, pentru o extindere de încă 70 milioane euro.

Alte investiții ce se vor dezvolta în curând sunt o centrală electrică cu gaz, investiție de 15 milioane euro, un parc eolian al Romcim, în valoare de 50 milioane euo și un mare centru comercial, 7 milioane euro”.

La capitolul realizări, Valentin Vrabie a amintit și Clubul Sportiv Medgidia, înființat în 2017, unde activează peste 1200 de copii:

„Sunt mândru de această activitate, este o chemare extraordinară, au apărut și foarte multe performanțe naționale, europene. Mă bucur că 1200 de copii ies din casă, fac sport, învață reguli și sunt mai sănătoși”.

M.R.R. și D.C.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top