Litoralul românesc

Miu, mai şmecher ca Andronescu?

Orgolii satisfăcute de schimbările politice în Şcoala din Săcele

Vă prezentam în urmă cu câteva luni, cazul elevei despre care familia acesteia susţine că ar fi fost bătută de directorul Şcolii din Săcele, Gavrilă Remescu, şi împotriva căreia au ripostat mai multe familii şi cadre didactice din localitate, care au dezminţit zvonul. Gavrilă Remescu a primit penalizări usturătoare din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa (ISJC), poate chiar mai mari decât s-ar fi pretat în condiţiile date. Din spusele localnicilor, Remescu nu este nici pe departe prototipul profesorului violent, cu reacţii impulsive, ci dimpotrivă, părinţii copiilor s-au arătat mai mult decât mulţumiţi de educaţia pe care elevii o primesc de la cel care a stat mult timp sub lumina reflectoarelor, în mediatizatul caz. Iniţial, liderii ISJ au considerat de cuviinţă penalizarea acestuia, pentru ca ulterior să se pună în discuţie demiterea directorului, lucru care s-a şi întâmplat la mijlocul acestei veri. 

Un articol de Andreea PAVEL

Administraţia locală: Ecaterina Andronescu ne-a asigurat că directorul nu va fi demis

„Eu îmi doresc tot ce e mai bun pentru copiii comunei mele. Şi pentru familiile lor la fel şi cred că asta se vede în bunele relaţii pe care le am cu mai toţi gospodarii din Săcele. Şi despre Remescu poate să vă spună oricine că s-a zbătut pentru a avea cea mai modernă şcoală din mediul rural al Constanţei. După părerea mea, a reuşit. Apoi, cât despre rezultatele elevilor la învăţătură, cu siguranţă nu-i poate reproşa nimeni, nimic şi dovadă stau chiar mărturiile părinţilor”, ne-a declarat primarul din Săcele, Ion Oprea. 
Acestea fiind zise, din spusele edilului, administraţia locală a comunei a cerut ajutor la Ministerul Educaţiei pentru a împiedica comiterea unei nedreptăţi în sistemul de învăţământ local: „Ecaterina Andronescu a promis că directorul nu va fi demis şi desigur i-a cerut, chiar dacă e sau nu vinovat, să nu se mai repete astfel de poveşti”.
Zis şi făcut, la nici câteva zile, directorul Remescu a fost demis, chiar dacă ministrul Andronescu a considerat că nu s-ar fi impus acest lucru, mai ales că în septembrie, Gavrilă Remescu ar fi urmat să candideze pentru un nou mandat de director pe care, cu siguranţă, din motive lesne de înţeles de toţi, nu l-ar mai fi câştigat, oricât de pregătit profesional ar fi fost. În aceste condiţii, singurele motive pentru care reprezentanţii ISJ nu mai puteau de nerăbdare să-l demită pe Remescu, rămân orgoliile şi interesele politice.

Localnicii ştiau dinainte cu cine va fi schimbat Remescu

De menţionat este că noul director, profesorul de sport, despre care părinţii ştiau cu mult înainte că este singura variantă de schimb cu Remescu, este de-abia la începutul carierei de profesor şi nu are nici pe departe experienţa de două decenii de manager al unei şcoli, precum predecesorul său. Îi urăm totuşi succes, cu promisiunea de a reveni cu detalii.  
În încheiere, amintim de cazul Liceului Virgil Madgearu din Constanţa, unde avem de-a face cu documente oficiale, diplome de Bacalaureat false şi multe alte nereguli, caz în care Inspectoratul Şcolar Judeţean nu se grăbeşte de nici o culoare cu demararea unei anchete, sau sancţionarea vinovaţilor. Probabil n-o fi cine ştie ce… . 

Părinţii nu sunt de acord cu noul director

În timpul derulării anchetei jurnalistice, reporterii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu mai multe familii din Săcele care se întâlniseră în curtea şcolii pentru a protesta împotriva posibilei demiteri a directorului, dar şi pentru a-şi expune punctul de vedere vizavi de scandalul în care acesta era implicat. Familia Nica ne spunea la vremea aceea că se gândeşte serios dacă să îşi mai trimită sau nu copiii la şcoală, în cazul în care directorului i se va comite o nedreptate şi va fi destituit, dat fiind faptul că „nimeni nu e mai potrivit decât el să fie director în şcoala asta”, în timp ce familia Carabet ne declara că lucrurile nu au stat nici pe departe aşa cum au fost prezentate la televizor, fata nefiind bătută, iar directorul Remescu a asigurat cele mai bune condiţii pentru şcolarii din localitate. Familia Coşbuc ne mărturisea că familia presupusei victime nu a făcut decât rău prin acest scandal închipuit şi că toată această tevatură s-a creat din cauza intereselor politice. De asemenea, aceasta ne-a mai declarat că singurul scop în această poveste este numirea în funcţia de director al şcolii pe profesorul de sport al instituţiei, lucru care, culmea, s-a şi întâmplat! Poate cel mai scandalos aspect al poveştii a fost demascat de familia Budai care ne-a spus că de câteva ori a observat-o pe minoră cum ajungea în curtea şcolii şi îşi punea bandajul la mână pentru a dramatiza situaţia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top