Ştiri

Sinistraţii, potul cel mare în cursa pentru Preşedenţie

Ploile au venit la fix pentru Băsescu, Geoană şi Antonescu
Mijlocul verii 2009, o perioadă vizibil mai capricioasă decât cele din anii trecuţi. Zile caniculare şi nopţi cu ploi torenţiale. Pe de altă parte, ploi torenţiale timp de câteva zile. Pe scurt: inundaţii, viituri, sinistraţi, oameni plângându-şi agoniseala de-o viaţă care se duce pe apa parcă aruncată din cer ca un blestem. Acest film rulează pe marile ecrane în  fiecare an, fără însă ca autorităţile române să ia vreo măsură în adevăratul sens al cuvântului. Urmează sigur, acelaşi circ mediatic în care televiziunile îşi trimit reporterii în cele mai ascunse văgăune uitate de lume, în care de-abia poţi ajunge cu barca pentru a pune mâna pe exclusivităţile amare ale unor prăpădiţi care îşi vor aminti de Gigi Becali, sau vor tânji mila oamenilor politici din România.

Un articol de Andreea PAVEL

Ulterior, ore întregi de emisie, moderatorii vor trage de urechi şi vor sări la judulara miniştrilor şi parlamentarilor pentru blestemul ce s-a abătut asupra românilor şi pentru care trebuie să ia măsuri cât mai urgent. Dacă s-ar putea să trosnească din degete şi să apară şi casele sinistraţilor şi să dispară şi apa. Pe nimeni însă nu interesează cu adevărat subiectul pentru că moderatorii sunt la rândul lor nişte câini asmuţiţi asupra unuia sau altuia, din cauza intereselor mogulilor. Ei ştiu că trebuie să se enerveze, să se revolte şi să-i certe pe cei prezenţi în emisiuni, ori de-abia prinşi la telefon. Nu în cele din urmă Boc, Băsescu, Geoană şi Antonescu (şi poate şi Sturza, mai ştii?) vor organiza conferinţe de presă în care vor promite sute şi mii de case care vor fi gata desigur până la alegerile prezidenţiale, ajutoare şi bani pentru electoratul sinistrat în vârful casei, doar-doar s-or da jos să-i recompenseze cu un vot, chit că fleaşcă. Îşi vor trimite oameni în teren, să plângă alături de sinistraţi şi îşi vor dona tricourile, pantofii şi şepcile colorate în roşu, galben sau portocaliu. Ce mai, dintr-o perspectivă inumană putem spune că inundaţiile au picat la fix anul acesta!
Mi-amintesc de inundaţiile din ultimii 3-4 an. S-au construit case, da, dar câtă furăciune de pe urma numărului de case care ba există, ba nu există, sau de pe urma materialelor folosite, sau a diferenţelor dintre mărimea teoretică şi cea reală… . Anul acesta va ploua cu şi mai multe astfel de aspecte. Pentru că pe cerul deja înnorat s-a ivit deja coşul unei tornade electorale de toată spaima. Iar numărul judeţelor afectate de viitoarele inundaţii prognozate de INMH este şi mai mare decât în anii trecuţi: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Galaţi, Harghita, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani. Dar cum apa trece şi politica rămâne, nu avem decât să aşteptăm următoarele inundaţii, la braţ cu următoarea campanie. Pentru că e greu de crezut că se va sinchisi cinva să găsească o soluţie pe termen lung pentru (viitorii) sinistraţi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top