Energie si dolari

Gripa porcină, născută într-o eprubetă americană?

Soluţia suprapopulării, între războiele preventive şi laboratoarele microbiologice.

Cu toţii ne amintim de gripa aviară. De scandalul care s-a făcut pe marginea aşa-ziselor găini ucigaşe şi de înverşunarea cu care oficialii români au ordonat sacrificarea acestora pe motiv că ar putea transmite virusul H5N1. Ulterior, după ce isteria a trecut, oamenii care şi-au ascuns păsările în tot acest timp, le-au readus în gospodării şi au trăit, şi vor trăi sănătoşi şi de-acum încolo, fără să mai fie vorba de nici o gripă aviară. 

Un articol de Andreea PAVEL

Autorităţile din România, la braţ cu presa şi firmele producătoare de medicamente, au dat naştere unei isterii poate şi mai mari, în ce priveşte gripa porcină. Interesant este că nimeni nu îşi aminteşte acum informaţia care a apărut în presa internaţională şi conform căreia, în urmă cu doar o lună de apariţia gripei porcine (numită recent “noua gripă”), din laboratorul microbiologic militar Fort Detrick, din statul Maryland, SUA au dispărut câteva eprubete, despre conţinutul cărora nu s-a precizat nimic. Presa a preluat informaţia, a prezentat-o ca atare, însă nimeni nu a fost interesat să urmărească subiectul sau să îl dezvolte. Această idee este susţinută de oficialităţile din Indonezia (http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=92794&sectionid=3510212) care susţin că,  kalasnikovul american este unul biologic şi se numeşte simplu: gripă.

America la răscruce: laboratorul biologic vs. terorism

Sigur, se poate observa şi faptul că orice informaţie venind dinspre SUA rămâne sub lumina reflectoarelor săptămâni întregi, în timp ce, orice informaţie care se îndreaptă către SUA este de cele mai multe ori “neobservată” de criticul ochi semi-deschis al presei. Revenind la ideea conform căreia din laboratoarele americane “dispar” din când în când diverse eprubete, mai rău ca musculiţele de oţet, tot presa internaţională a mai citat faptul că laboratorul mai sus menţionat este acelaşi din care în anul 2001 a dispărut o anumită cantitate de Antrax ce a fost împărţită în mai multe plicuri având ca destinatari importanţi oameni de pe scena relaţiilor internaţionale. (http://www.thesimon.com/magazine/articles/canon_fodder/01241_philip_zack_steals_anthrax.html). Vina a fost aruncată atunci pe terorişti, iar SUA a pornit un război pe care cu siguranţă acum îl regretă, împotriva unei ţări despre care George W.Bush, îndrumându-se probabil doar după ceea ce numim “feeling”, a zis că deţine arme de distrugere în masă şi că reprezintă un adevărat pericol pentru democraţia mondială (vezi Francis Fukuyama, “America la răscruce”). 

Organizaţia caritabilă Oxfam: 400 milioane de oameni vor “suferi” în următorii şase ani

“The Guardian” a citat acest mesaj ca fiind avertismentul Organizaţiei caritabile Oxfam, ce are parteneri în peste 100 de ţări şi care a alarmat agenţiile guvernamentale că sunt puse în pericolul de a nu mai face faţă următoarelor fenomene dezastruoase ce urmează schimbărilor de climat. Altfel spus, această organizaţie menţionează că numărul oamenilor afectaţi de dezastre naturale e foarte posibil să ajungă la… 400 de milioane! Dacă adunăm victimele tuturor dezastrelor naturale din ultimul deceniu (cel mai important, fără dar şi poate fiind tsunami-ul din Asia – aproape 300.000 victime) cu siguranţă de-abia dacă (!) ajungem la nici câteva milioane, în timp ce Oxfam preconizează această cifră apocaliptică până în 2015. În prezentarea anunţului, BBC (care a preluat informaţia), menţiona că dezastrele incluse în avertismentul organizaţiei sunt doar inundaţii, furtuni, incendii, alunecări de teren, sau secete. Poate va fi loc, deci, şi de un mic război, dacă nu iese cifra.

Pianka, ecologistul texan: Scăpăm de suprapopulare prin Ebola

Un laureat în Ecologie de la Universitatea din Texas, pe numele său Eric R. Pianka, a încântat publicul la o conferinţă din luna martie 2006, spunând că oamenii nu sunt mai buni decât bacteriile şi că o soluţie pentru suprapopulare ar fi virusul Ebola (http://www.newsweekly.com.au/articles/2006apr15_s.html). Înainte de a-şi începe discursul, acesta i-a avertizat pe cei prezenţi, spunându-le că probabil nu sunt pregătiţi să audă discursul pe care acesta îl pregătise. S-a înşelat însă, pentru că cei prezenţi în sală, la sfârşitul speech-ului, l-au copleşit pe acesta cu ropote de aplauze. De menţionat mai e doar faptul că Pianka a obţinut premiul pentru “Cel mai Distins Savant Texan al anului 2006”. Probabil ştie ce spune, nu? Pe de altă parte, Sir David Attenborough, naturalist şi prezentator TV în America vorbea până nu demult de o suprapopulare îngrijorătoare a Terrei şi de necesitatea reducerii numărului de locuitori ai Globului, într-un fel sau altul (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7996230.stm). Doar un naiv n-ar putea observa insistenţa cu care în ultimii zece ani se discută despre suprapopularea lumii, despre sfârşitul resurselor naturale sau despre accelerarea topirii gheţarilor. Un altfel de a spune: “Simte-te şi mori…”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top