Interviu

Deşi a fost amendată, SC Miniera Medgidia SA continuă exploatarea carierei de piatră din Hârşova, sub cota de nivel

Deşi funcţionează ilegal de 17 ani, SC Miniera Medgidia SA nu a plătit nici un leuţ impozit pentru faptul că au exploatat cariera de piatră din Hârşova. Mai mult decât atât, de fiecare dată când oraşul a avut nevoie de piatră, administraţia locală a fost nevoită să scoată din buzunarul bugetului sume colosale, în timpul lui Ionel Chiriţă, fostul primar al oraşului. 

Un articol de Andreea PAVEL

Fiind o adevărată mină de aur pentru reprezentanţii firmei, aceştia nu s-au oprit din forare, ba mai mult, deşi au ajuns la fundul sacului de mult timp, aceştia continuă să mătrăşească zona, doar-doar or mai scoate nişte piatră. Mai mulţi specialişti în domeniu au sosit vara trecută la Hârşova pentru a analiza situaţia în care se află terenul respectiv şi, în urma investigaţiilor, aceştia au tras mari semnale de alarmă asupra cotei de nivel la care se extrage piatră. Nici avertismentul specialiştilor, nici usturătoarea amendă primită de la Garda de Mediu nu i-au alungat pe înfometaţii de piatră. Aşa se face că în prezent, zona este inundabilă şi mai mult decât atât, orice efort de a readuce terenul la cota de nivel legal ar fi zadarnic. Practic, porţiunea respectivă a ajuns, dintr-un munte de toată frumuseţea, o mocirlă deplorabilă în jurul căreia nici copii nu s-ar mai juca, ca să nu mai vorbim de o posibilă zonă turistică, sau alte minunăţii. În aceste condiţii, Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice va trimite adrese de sesizare către instituţiile competente, şi alte adrese oficiale către instituţiile care ar fi trebuit să ia măsuri până în acest moment. (Vom reveni!) 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top