Ştiri

Ridzi şi Nemirschi, jucărioarele anti-stres pentru candidaţii de la prezidenţiale

Mai întâi a fost Nemirschi. A apărut zvonul conform căruia ar fi omis să-şi treacă anumite proprietăţi în declaraţia de avere, apoi a ajuns actorul principal în povestea celor 500.000 euro daţi unei firme, fără licitaţie. Băsescu şi Boc erau fericiţi. Geoană n-a stat deoparte şi, la scurt timp, Monica Iacob Ridzi a trebuit să dea socoteală pentru cum a cheltuit banii publici destinaţi organizării Zilei Tineretului. Până aici, 1-1 şi show-ul a început. De-aici încolo totul a stat în puterea presei şi-n puterea buzunarelor celor două tabere. Că scandalul cu Ridzi e mai cunoscut, sau nu, că faptele celor doi vor fi demonstrate sau nu, sau că vor fi schimbaţi din funcţie ori ba, toate depind de cum vor da la pace cele două partide, sau de cum îşi vor redirecţiona interesele oamenii cu valize, din spatele cortinei. 

Un articol de Andreea PAVEL

De remarcat este conul de umbră în care s-au pierdut atât Mircea Geoană, Crin Antonescu, cât şi Traian Băsescu, aproape monosilabici pe la diverse întruniri şi care parcă pândesc direcţia mingii pasate de la o echipă la alta. Pe la televiziuni sunt invitaţi să-şi tot dea cu părerea oamenii lor, adică parlamentari şi euro parlamentari din cele trei partide. Dar foarte rar, sau deloc ei. Asta nu ne poate duce cu gândul decât la o prematură campanie electorală, de ultimă speţă, din care singurii câştigaţi vor ieşi cei trei, datorită publicităţii (cu cât mai negativă, cu atât mai bine, pentru că demult nu mai prinde la electorat publicitatea pozitivă) croite pe spatele celor doi. Totuşi, e de mirare că nu putem vorbi de 1-1-1, dat fiind faptul că teoretic nici un liberal n-a fost prins cu mâţa-n sac până acum. Pardon, ei hibernează-n opoziţie. Iată cum, probabil singurii care muncesc (s-au vroiau) în actualul Guvern, cu imaginea mătrăşită, au fost sacrificaţi fără nici un fel de jenă de proprii şefi. Singura lor greşeală este probabil aceea că, la un moment dat, i-au ascultat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top