Pe site-ul www.urbannews.ro, Cristina Ungureanu, un cetăţean care a trecut printr-o spaimă deloc mică, a făcut publică o atitudine pe cât de absurdă, pe atât de departe de cadrul legal. La mijlocul lunii iunie, aceasta, vrând să plece la serviciu, a observat că autoturismul proprietate personală era de negăsit. Primul gând care i-a trecut femeii prin minte a fost, desigur, că maşina a fost furată. Resemnată, aceasta a luat drumul Poliţiei.
Nu mică i-a fost mirarea Cristinei atunci când a dat piept cu ironia şi tupeul ofiţerului de serviciu. Acesta i-a spus “victimei” furtului că cea mai bună soluţie ar fi ca aceasta să sune la firma ce ridică maşinile parcate neregulamentar în localitate pentru că “99% din aceste cazuri de dispariţii au fost găsite acolo”.
Un articol de Andreea PAVEL
Nici proces verbal, nici vreo explicaţie
Zis şi făcut, soţul femeii a făcut o vizită Poliţiei Comunitare pentru a intra măcar în posesia unei copii a procesului verbal întocmit de agentului care a săltat maşina fără nici un fel de explicaţie. De menţionat este fapul că existenţa unui astfel de document se impune indiscutabil, într-un astfel de caz, cu excepţia evenimentelor desfăşurate pe drumurile publice. În aceste situaţii, constatarea este întocmită de agenţii Poliţiei Rutiere.
Stupoare: la sediul secţiei Poliţiei Comunitare nu era înregistrat nici un proces verbal de ridicare a maşinii. Intrat în jocul plimbării de la o instituţie la alta, bărbatul s-a deplasat la firma însărcinată cu ridicarea maşinilor. Într-adevăr, autoturismul se odihnea bine mersi printre celelalte maşini ridicate probabil în aceeaşi manieră. În schimb, în cadrul firmei, era înregistrat un proces verbal. Documentul prezintă un aspect cel puţin bizar: ora la care maşina a fost ridicată a fost trecută în act, ca fiind 00:40! Motivul: parcată pe spaţiul verde.
Victima Poliţiei Comunitare: Mi-au ridicat maşina în toiul nopţii, ca hoţii
Cristina Ungureanu a precizat faptul că locul unde a parcat maşina nu era situate nici pe stradă, nici pe trotuar şi nici pe locul de parcare ce aparţine unui alt posesor de autoturism. Întrebările care se ridică în această situaţie şi pe care le adresează retoric şi persoana care a avut ghinionul să treacă printr-un astfel de incident sunt nenumărate: “Se poate aşa ceva, ca în toiul nopţii, precum hoţii la drumul mare să mi se ridice maşina fără să fiu avertizată înainte şi nici înştiinţată după ce mi-au ridicat-o?”.
Ba mai mult, de ce a fost ridicată maşina în condiţiile în care “nu este nici un semn de avertizare, indicator sau altceva de genul, iar spaţiul verde la care face referire procesul verbal este, de fapt, un teren bătătorit pe care tot noi, locatarii, l-am amenajat după ce societatea de termoficare a lăsat nişte gropi imense acolo, în urma unor lucrări”.
Familia Ungureanu doreşte, desigur, să meargă mai departe în vederea contestării procesului verbal şi, implicit, pentru ca poliţistul să fie sancţionat conform legii, dacă acesta va fi găsit vinovat.
Nu în ultimul rând, din cauza şocului cauzat de ideea că maşina a fost furată, femeia susţine că a ajuns la Urgenţe şi a fost diagnosticată cu “sindrom de traumtism psihic”.
”Mi s-a părut jalnic modul în care a acţionat acel agent de poliţie, mai ales pentru faptul că Poliţia Comunitară trebuie să acţioneze în sprijinul cetăţeanului şi nu împotriva lui”, conchide victima indolenţei agenţilor Poliţiei Comunitare.