Opinii

Tinerii din Cernavodă îşi doresc un oraş fără droguri

Primăria oraşului Cernavodă şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa au derulat pe parcursul a trei luni, Campania Cernavodă, oraşul meu fără droguri. Campania are ca scop prevenirea consumului de droguri, alcool şi tutun prin implicarea elevilor de liceu în diverse activităţi de promovare a mesajelor antidrog. Obiectivele propuse sunt cele de conştientizare de către tineri a riscurilor pe care le presupune consumul de droguri, alcool şi tutun, diminuarea numărului de consumatori, dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii şi alegerea unui stil de viaţă sănătos. Beneficiarii direcţi au fost elevii liceelor Anghel Saligny şi Grupului Şcolar Energetic din Cernavodă, iar indirecţi, părinţii, cadrele didactice, comunitatea în ansamblul ei. Luni, 6 iulie a.c., s-au desfăşurat  ultimele acţiuni ale campaniei. Administraţia locală a organizat un cross pe strada principală din centrul oraşului la care au participat aproximativ 100 de elevi ai şcolilor generale şi liceelor din oraş. Câştigătorii premiilor I, II, III au primit premii în bani, iar ceilalţi participanţi au primit tricouri inscripţionate Cernavodă – oraşul meu fără droguri.
De asemenea, a mai avut loc premierea concursului de eseuri literare cu tema campaniei şi care s-a lansat în urmă cu o lună. Ionescu Laurenţiu, elev în clasa a IX-a la Grup Şcolar Energetic a obţinut premiul I, în valoare de 70 de lei; Ionuţ Petculescu a obţinut premiul al doilea, în valoare de 40 de lei. Premiul al III-lea l-a obţinut Muşat Francesca Maria, iar menţiunea Andrei Iolanda Florina, ambele eleve la acelasi liceu – Grup Şcolar Energetic. Din nefericire, mulţi tineri nu cunosc cu adevărat riscurile pe care le implică distribuţia şi consumul de droguri, sau nu realizează efectele implicării lor în astfel de practici, de aceea implementarea unui astfel de proiect este benefică atât pentru ei, cât şi pentru comunitate în general.
Administraţia locală îşi propune să continue această campanie în anul scolar următor, prin organizarea unor alte acţiuni care să îi implice pe elevii şi tinerii din Cernavodă. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top