Actualitate

Mirela Matichescu: Primarii PNL au fost avantajați la alocările bugetare de la CJ Constanța

Administratorul județului Constanța, Mirela Matichescu, face apel la responsabilitate înaintea ședinței extraordinare a Consiliului Județean de astăzi ce are drept singur punct constituirea Comisiei de Repartizare Transparentă a Alocărilor Bugetare pentru administrațiile publice locale, din sume defalcate de la bugetul de stat.

Matichescu atrage atenția că acuzațiile consilierilor PNL din ultima ședință de Consiliu Județean, că primarii liberali ar fi fost dezavantajați de modul de alocare a banilor, sunt nefondate și politicianiste.

„Pot să înțeleg bătălia politică, așa cum accept și faptul că cele două părți, Puterea și Opoziția, șe așează, nu de puține ori și nu tot mereu justificat, pe poziții antagonice. Pot să admit și că un ales local, consilier județean în cazul de față, trebuie să accepte disciplina de partid.
Îmi este greu, însă, să aprob comportamente politice care conduc la încălcarea interesului cetățenilor județului Constanța. Se pare că acest lucru se dorește a se întâmpla în acest moment. Un moment în care toți, dar absolut toți, consilierii județeni trebuie să se gândească, înainte de orice, la constănțeni, cei pe care îi reprezintă și în urma votului cărora au ajuns în această postură.
Și, mai mult decât atât, îi rog pe consilierii din opoziție să analizeze, cu responsabilitate, maniera în care au fost făcute alocările către comunitățile conduse de primari PNL și să voteze responsabil în ședința extraordinară de mâine.
Doar reaua credință sau interesele politice, personale ori de grup, pot contrazice evidența conform căreia, în ciuda criticilor primite din partea colegilor de partid, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a dat dovadă de profesionalism, aprobând alocări echilibrate, dincolo de orice parti-pris poltic. Se poate spune chiar că primarii PNL au fost avantajați.
Vreau să subliniez și faptul că am făcut parte dintr-o comisie care nu a fost supusă niciunei presiuni în acest sens.
Dată fiind această stare de fapt, care reflectă realitatea – verificabilă oricând – fac apel la consilierii județeni să dea dovadă de înțelepciune și să nu se lase transformați în instrumente de obținere a unor interese politice în detrimentul dezvoltării județului Constanța și, mai ales, în detrimentul cetățenilor Cei care le sunt stăpâni așa cum îmi sunt și mie, precum și președintelui Marius Horia Țuțuianu, cei în fața cărora dăm cu toții socoteală și pe care trebuie să îi ascultăm cu mai multă atenție decât goarna de la partid!”, este mesajul Mirelei Matichescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top