Politic

Mircea Titus Dobre și Răzvan Filipescu au prezentat concluzii și au vorbit de modul de finanțare a tuturor proiectelor prezentate de-a lungul anului 2020 de echipa Pro România

Mircea Titus Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța și Răzvan Filipescu, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului județean Constanța, au prezentat azi, 18 septembrie 2020, în cadrul obișnuitei conferințe de presă săptămânală, cele mai actuale probleme și soluții de finanțare pentru toate proiectele expuse de-a lungul acestui an.

Mircea Titus Dobre:

“Vă vom prezenta concluziile privind sursele de finanțare a proiectelor, asta ca celor care sunt cârcotași și spun că nu avem cum să facem proiectele, să le demonstrăm contrariul.

O să începem cu proiectele pe municipiul Constanța. Avem trei axe pe fonduri europene pe ciclul 2021-2027.

Este vorba de axele 3 și 4. Axa nr 3 – intră absolut tot ce înseamnă parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 milioane de euro este valoarea aproximativă.

Axa nr 4 – lucrări de infrastructură- că vorbim de breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și execuție pe bulevardul Aurel Vlaicu. Bulevardul Aurel Vlaicu trebuie să sufere și el modificări. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5.

Pe axa prioritară nr. 7 – pe transport integrat multimodal – autogară –  gară – aeroport, adică proiectul NIAGA, prezentat în urmă cu o săptămână, are o valoare de 20 milioane de euro.”

Mircea Titus Dobre s-a referit și la refacerea tuturor parcurilor existente în orașul Constanța. La acestea se vor adăuga miniparcuri în mai multe zone de cartiere din oraș, precum și alte parcuri  ce vor fi construite deasupra parcărilor subterane propuse spre construire de echipa Pro România.

Răzvan Filipescu:

„Ne ținem de cuvânt și venim cu o concluzie asupra tuturor proiectelor noastre. Lucrăm de peste un an la aceste proiecte, pe care le-am fundamentat tehnic și financiar.

Încep prin Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Din ce în ce mai multă lume se agață de acest proiect. Acest proiect va fi finanțat din programul de sănătate din 2021-2027. Nu trebuie să plecam urechea la promisiunea contracandidaților mei, care au început să ceară de la Guvern.

Satele pescărești gândite pentru crearea de locuri de muncă le vom accesa în perioada următoare, prin programul de pescuit sau va avea o componentă prin programul actual transfrontalier România – Bulgaria.

Un alt proiect este cel al târgurilor și oboarelor. Unii contracandidați au fost prezenți la astfel de târguri din județ. Nu știu dacă ei s-au simțit în siguranță acolo. Produsele se vând amestecate, direct pe stradă… pe asfalt sau pe beton, fără să existe tarabe. Noi am propus zone clar delimitate în funcție de specificul mărfurilor, cu tarabe încăpătoare, zone de alimentație publică și de distracție sau relaxare, toate adaptate actualei situații generate de pandemie”.

Mai jos accesați lista detaliată a programelor pentru orașul și județul Constanța, listă pusă la dispoziție de echipa Pro România filiala Constanța.

PROGRAME DETALIAT JUD+MUN

  • comandat de Partidul Pro România filiala Constanța
  • executat de Dezvăluiri.ro – portal: www.dezvaluri.ro
  • C.U.I mandatar 21200010

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top