Politic

Mircea Dobre (Pro România): Dragnea să fie primul pe liste la europarlamentare, să vedem câte voturi ia!

Liderii partidului Pro România de la Constanţa au organizat o conferinţă de presă în care au vorbit despre alegerile europarlamentare, înfiinţarea de organizaţii în 50 de localităţi ale judeţului şi au criticat situaţia economică şi schimbările legislative din România.

Alături de deputatul Mircea Banias (vicepreşedinte al Pro România) şi deputatul Mircea Titus Dobre (Trezorier al partidului) s-a aflat şi Secretarul General al formaţiunii politice, Răzvan Filipescu.

Acesta din urmă a criticat promisiunile nerealiste şi populismul alianţei PSD-ALDE, care au generat  modificări legislative apărute peste noapte, fluctuaţii valutare, blocaje în societate. Filipescu a declarat că Pro România vrea să facă o altfel de politică şi că partidul din care face parte se află într-o continuă dezvoltare. „Mă aflu aici, la Constanţa, pentru a-i susţine pe colegii mei, inclusiv în strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare şi consolidarea organizaţiilor locale”.

Mircea Banias a continuat ideea construcţiei politice şi a anunţat că Pro România are deja aproape 50 de organizaţii locale în judeţul Constanţa, precum şi susţinerea unor primari de la alte partide, cărora nu le poate face cunoscut numele, pentru a nu îi expune. Banias l-a nominalizat doar pe primarul independent al Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie: „Am avut mai multe discuţii cu Valentin Vrabie, un politician abil, foarte tenace, pe care îl felicit că în ciuda opoziţiei Consiliului Local, a reuşit să schimbe în bine multe lucruri în oraş. El ni se va alătura până la alegerile locale din 2020. Primul test va fi însă la europarlamentare”.

Mircea Banias: În doar câteva zile, s-au strâns 5000 de semnături pentru europarlamentare

Banias a declarat că în doar câteva zile s-au strâns 5000 de semnături pentru europarlamentare, unde lista va fi deschisă de Victor Ponta, urmat de europarlamentarul Corina Creţu, urmând ca ocupanţii celorlalte locuri de pe listă să fie stabiliţi ulterior.

„Nu ne lăsăm îmbătaţi cu apă rece de rezultatul sondajelor pentru europarlamentare, dar obiectivul nostru realist este să luăm 10 la sută din voturi”, a spus Banias. În particular, vicepreşedintele Pro România îşi doreşte ca judeţul Constanţa să se situeze pe primele locuri din ţară la numărul de voturi obţinute.

Deputatul Mircea Dobre a criticat Guvernul şi alianţa PSD-ALDE pentru numeroasele modificări ale codului fiscal şi a prezentat cifre care arată că situaţia economică a României s-a degradat constant în ultimii ani. Dobre a a acuzat Guvernul că a cosmetizat cifrele macroeconomice pentru a micşora din pix deficitul bugetar. „Guvernanţii sunt nişte bişniţari din punct de vedere economic, care vor duce România la un deficit de 4,7%, în 2020. Acest lucru ar putea duce la o nouă criză economică în România”, a concluzionat Dobre.

Deputatul constănţean a ţinut să lămurească şi relaţia instituţională cu PSD Constanţa, despre care a spus că reprezintă competitorul politic al Pro România şi a declarat că nu a existat nicio discuţie despre înscrierea primarului Decebal Făgădău în noul partid.

Dobre i-a lansat şi o provocare preşedintelui PSD Liviu Dragnea: “Dacă are curaj, să se înscrie primul pe liste la europarlamentare, să vedem câte voturi ia!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top