Politic

Cum se vede judeţul Constanţa prin ochii unui fost Comisar European VIDEO

Corina Creţu, europarlamentar şi fost Comisar European responsabil de Politică Regională
și Fondurile de Coeziune a întreprins un tur de trei zile în judeţul Constanţa, la invitaţia colegului său de partid, Răzvan Filipescu, coordonator al organizației județene Pro România.

După această acțiune, cei doi au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre problemele județului dar și despre câteva teme de interes național.

Ce teme au fost abordate

Proiectele de infrastructură rutieră din județul Constanța sunt întârziate, fiind vorba mai ales de șoseaua ce ar avea ca scop decongestionarea traficului spre sudul litoralului, spune Filipescu. Corina Crețu consideră că guvernul ar trebui să solicite bani Comisiei Europene, pentru dezvoltarea infrastructurii portuare și a drumurilor interioare din Dobrogea, în contextul traficului sporit cauzat de războiul din Ucraina.

Turismul din județul Constanța se limitează la zona costieră, doar pe timpul sezonului estival. Astfel, este ignorată moștenirea culturală și diversitatea etnică din Dobrogea. Răzvan Filipescu spune că autoritățile județene ar trebui să promoveze turismul în zona continentală, bazându-se pe cetățile antice, turismul gastronomic, salba de crame, diversitatea etnică, apele termale, organizarea de evenimente.

Corina Crețu atrage atenția că România e în urmă la scrierea de proiecte și riscă să piardă bani europeni. Europarlamentarul Pro România s-a referit mai ales la Programul Operațional 2021-2028, în cadrul căruia România nu a atras niciun euro, deși acesta a început oficial la 1 iulie 2022. Probleme și întârzieri sunt și la PNRR, spune Corina Crețu, care crede că, având în vedere lentoarea aparatului guvernamental din România, unele ținte riscă să nu fie atinse.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top