Ştiri

Ministerul Educației răspunde interpelării deputatului Istvan Antal: „Studenții vor putea achiziționa bilete de tren online”

Ministerul Educației Naționale a răspuns interpelării deputatului UDMR de Constanța, Istvan Antal, cu privire la transmiterea operatorilor feroviari a datelor din Registrul Matricol Unic. În acest sens, ministerul anunță că a demarat activitatea privind încheierea protocoalelor cu operatorii feroviari și, totodată, operaționalizarea achiziției online prin intermediul automatelor de vânzare către studenți.

„Precizăm faptul că aceste demersuri sunt condiționate de aprobarea și intrarea în vigoare a actelor normative referitoare la reglementarea utilizării datelor cu caracter personal”, se mai arată în răspuns.
În luna martie, deputatul Istvan Antal a transmis ministrului Educației o întrebare prin care solicita date referitoare la stadiul implementării articolului 5, alin. 5, din HG 42/2017. În această Hotărâre de Guvern se spune că „Ministerul Educației Naționale în baza unui protocol încheiat în condițiile legii, va transmite operatorilor de transport feroviar, în format electronic, date din Registrul Matricol Unic cu privire la nume și prenume student, seria și număr legitimație de student pentru reducere/gratuitate la transport și codul numeric personal al fiecărui student ce beneficiază de gratuitate la transportul feroviar, în primele două săptămâni de la începerea anului universitar”.
În acest sens, Istvan Antal a vrut să afle dacă Ministerul Educației a încheiat astfel de protocoale cu operatorii feroviari și data la care va fi valabilă procedura de achiziție online, prin intermediul automatelor de vânzare pentru studenți.
Întrebările au fost motivate de faptul că gările din marile centre universitare sunt mai aglomerate de când Guvernul a decis să acorde gratuitate pe tren studenților. Or, măsura achiziționării online a biletelor oferă o accesibilitate mai mare, studenții fiind familiarizați cu tehnologia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top