Politic

Mihai LUPU (PNL), despre turismul din Constanța: „O administrație județeană eficientă trebuie să valorifice întreg potențialul turistic de care dispune Constanța!”

Sigur că litoralul este asocierea imediată pe care oricare dintre români o face atunci când este întrebat despre Constanța. Și, totuși, ce facem cu celelalte oportunități pe care le are județul pentru a fi atractiv din punct de vedere turistic și dincolo de mare? Ce facem cu stațiunile balneare de care dispunem?

Le lăsăm în grija administrațiilor locale și așa sufocate de nevoi sau căutăm să găsim soluții pentru a crește exponențial potențialul turistic de care Constanța dispune în mod real?
Ani la rând, vestigiile naturale și istorice au fost trecute într-un con de umbră, ca să nu spunem chiar la diverse, de o conducere PSD care și-a gândit strategia de promovare a Constanței doar în ideea hachițelor unui conducător ca Mazăre.

De la carele alegorice cu care acesta defila pe la TV într-o perioadă în care mass-media era avidă de cancan-uri la nepăsarea cu care alte stațiuni de pe litoral au fost abandonate n-a fost decât un pas, iar dezastrul se vede. Românii fug de litoralul românesc tocmai din cauza haosului promovat. Stațiuni cândva „crema” litoralului românesc zac în paragină, ca și consecință a lipsei unei viziuni unitare, promovate inclusiv la județ.

Pe termen lung, acest lucru generează pierderi pentru Constanța nu doar la nivel financiar, ci și la capitolul percepție. De la an la an, imaginea Constanței e tot mai degradată, la acest fapt contribuind mai ales dezinteresul pe care autoritățile locale îl manifestă în privința promovării județului, iar PSD știe că odată cu ieșirea de pe scena politică a lui Mazăre, litoralul n-a mai „răsuflat” la fel de bine nici măcar acolo unde ar fi putut.

Ce e de făcut în acest context?

Răspunsurile evazive ale celor de la PSD s-au văzut în așa-numita viziune cu care au îngropat și ultima speranță că turismul din Constanța ar putea fi revitalizat, lucru subliniat și de Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, care n-a ezitat să critice în termeni duri modul în care PSD a știut să gestioneze și să administreze în bătaie de joc o reală bogăție, așa cum e Constanța.

„O administrație fără viziune, într-un domeniu în care Constanța ar trebui să performeze… Fără viziune, fără implicare, județul Constanța e captiv azi între pradă și paradă, prada celor din spatele așa-pretinșilor oameni politici din PSD, adică adevăratele ‹‹butoane ale administrației›› și nostalgia paradelor lui Mazăre. Județul Constanța nu are doar mare. Dispunem de resurse balneare, avem cetăți antice, vestigii. Într-un cuvânt, avem diversitate. Da, Constanța are diversitate, însă nimeni nu a fost interesat să valorifice acest potențial. Din câte s-ar fi putut face, ne amintim doar că autoritățile locale și județene au susținut cu bani carele lui Mazăre. Scandalurile cu privire la plajele date cu dedicație apropiaților PSD și construcțiile ilegale de pe plajă ale clientelei partidului roșu încă sunt de actualitate. Consiliul Județean nu s-a întrebat niciodată de ce lumea vine doar în weekend la Constanța, de ce nu vin și la noi vase de croazieră, de ce nu avem diversitate în oferta turistică și, mai ales, de ce nu am reușit să ne ridicăm deasupra condiției derizorii pe care Radu Mazăre a impus-o. Din neputință, acesta e motivul. Din neputința unei conduceri care nu și-a dorit decât să își vadă atins propriul interes și din cauza căreia constănțenii au pierdut. Nu ne mai permitem o administrație făcută în batjocura cetățenilor. Nu ne mai permitem să nu venim cu o strategie coerentă și în acord cu ceea ce putem face cu adevărat, fără planșe frumos colorate. Trebuie să arătăm și cum vom face. Județul Constanța, cu toate frumusețile și bogățiile de care dispune, e o provocare, o provocare pe care sunt pregătit să o accept și să arăt că se poate și altfel, atâta timp cât chiar îți pasă!”, susține liberalul Mihai Lupu.

Comandat de Partidul National Liberal– Filiala Constanța
– Executat de Dezvăluiri.ro – portal: www.dezvaluri.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200012

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top