Politic

Deputatul Anișoara Radu a adresat o interpelare Ministrului Muncii și Protecției Sociale

Deputatul Anișoara Radu a adresat o interpelare către Ministerul Muncii și Protecției Sociale în care îi solicită ministrului Victoria Alexandru detalii despre alocarea bugetară pentru stimularea ocupării forței de muncă. Redăm mai jos textul integral al interpelării:

Stimată doamnă ministru,

La începutul lunii februarie vă adresam o întrebare referitoare la sumele alocate în buget pentru subvențiile pe care le primesc angajatorii de stat, dacă angajează anumite categorii de persoane, în baza Ordonanței de Urgență nr. 60/2018.

În răspunsul primit menționați că nivelul fondurilor aprobate în bugetul asigurărilor pentru șomaj pe 2020 destinate subvențiilor acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri, în condițiile Legii nr. 76/2002 este de 1.212.035.000 lei.

De asemenea, menționați că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a depus la DG PECU, fișa unui proiect de tip Schemă Națională, în valoare de 442.000.000 lei.

Mai mult, de la răspunsul primit din partea dumneavoastră au existat două rectificări bugetare prin care se puteau asigura fonduri suplimentare pentru încheierea de convenții noi. Având în vedere toate acestea aspecte, vă solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. În cadrul celor două rectificări bugetare din 2020 au fost prevăzute sume în plus în bugetul asigurărilor pentru șomaj pe 2020 destinate subvențiilor acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri, în condițiile Legii nr. 76/2002? Dacă da, vă rugăm să menționați sumele prevăzute cu această destinație.
  2. Care este stadiul proiectului depus de ANOFM la DG PECU?
  3. De ce Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă nu au încheiat nicio convenție nouă în acest an?

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top