Opinii

Melcea, acuzat că a reabilitat Primăria Grădina, fără proiect şi fără avizele necesare

Schimb de replici între actualul şi fostul primar

Reprezentanţii Primăriei Grădina au fost sesizaţi de Inspectoratul de Situaţii pentru Urgenţă că instituţia funcţionează fără a avea avizul necesar, eliberat de ISU. Astfel, primarul Gabriela Iacobici, împreună cu angajaţii adminstraţiei locale, au ajuns să răsfoiască în documentele instituţiei, ca să vadă ce avize mai lipsesc.
Conform spuselor actualului primar, concluzia la care Iacobici a ajuns este că primăria nu are nici unul dintre avizele necesare şi nici măcar proiectul de reabilitare: ”În timp ce Melcea amenda pe toată lumea, chiar el construia fără să aibă proiect şi autorizaţii. A cumpărat clădirea primăriei cu două miliarde şi a reabilitat-o cu opt miliarde. Reabilitarea şi zugrăvelile s-au făcut fără licitaţie, fără proiect de reabilitare, doar prin încuviinţare directă. Şi acum ISU a descoperit neregulile şi faptul că nu are acte.”

Un articol de Andreea PAVEL

Iacobici: „Astfel, prin hotărâre de consiliu am stabilit să facem proiect de reabilitare. Noi acum trebuie să facem ce n-a făcut el, pentru că nu avem avize de pe nicăieri, nici de la ISU, nici de la Mediu, de nicăieri…. Nu sesizam aceste aspecte dacă nu venea ISU. Ce puteam să fac atunci când am ajuns la Primărie? Să presupun că un edil nu a respectat legea şi să investighez tot? De unde să ştiu că el nu face lucrurile de bază?”

Bani în plus pentru repararea greşelilor

O altă problemă cu care s-a confruntat edilul din Grădina a fost faptul că uşile din primărie au fost montate greşit, iar reprezentanţii ISU au sesizat acest aspect, vrând să amendeze actualul primar. Acesta a explicat situaţia şi s-a ales doar cu un avertisment. „Ca să nu mai spun că uşile se deschideau în interior, nu în exterior. Şi a trebuit să aloc alţi bani pentru schimbul uşilor pentru că ISU ne-a dat avertisment şi când au venit data viitoare în control au găsit uşile schimbate. Ne-a costat 3000 RON şi proiectul de reabilitare pe care trebuia să-l facă el ne-a costat 30.000 RON. Şi acum proiectul este la ISU şi trebuie să ne dea aviz. Degeaba s-a lăudat că a făcut el primăria. N-a făcut decât să ridice clădirea.

Melcea colecţionează plângeri penale, de la actuala administraţie

Fostul primar se poate „lăuda” cu un palmares deloc de invidiat, de plângeri penale, întocmite de actuala conducere a  administraţiei locale. La acestea se adaugă o alta, din cauză că, aşa cum susţin reprezentanţii primăriei, nu avea aviz de reabilitare în momentul în care s-a apucat de treabă. „I-am făcut plângere penală pentru că el ştia, era conştient că are nevoie de aviz, pentru că amenda oamenii prin sat pentru o magazie. Chiar şi mie mi-a dat amendă de 100 milioane că am construit un grajd fără autorizaţie. Dar eu nu puteam să iau pentru că era cumpărată prin licitaţie şi doamna lichidatoare nu a finalizat actele şi nu aveam contractul de vânzare-cumpărare, ci doar factura”, a mai declarat primarul Gabriela Iacobici.

Melcea dezminte acuzaţiile

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI l-au contactat pe fostul primar pentru a îi da posibilitatea să îşi exprime opinia faţă de acuzaţiile care i se aduc. Acesta a dezminţit fiecare acuzaţie, spunând că dreptatea este de partea sa. „Au luat primăria cu forţa, după ce n-am mai fost ales primar, nici măcar n-au făcut un inventar în prezenţa mea. În iunie 2008 eu n-am mai avut acces la nici un document. Ea (Gabriela Iacobici, n.red.) a zis că cine vrea să rămână în primărie, nu trebuie să mai asculte de Melcea. Şi nu am avut acces la predarea gestiunii, în afară de ştampilă. Ei aveau interese, ca să inventarieze cum vroiau. Toate neregulile de ani de zile mi le aruncă mie în cârcă, acum. De ce nu m-au chemat după ce n-am mai fost primar, să mă întrebe unde sunt actele?
Oamenii din compartimentele respective nu mai sunt. Este inuman să mă denigreze la vârsta de 62 de ani. Am lucrat în Turism 40 şi ceva de ani şi nu am avut nici o amendă. Cât am fost primar nu mi-am facut avere şi palate cum şi-au făcut ei. Am cheltuit mai mult decât am câştigat şi am fost foarte corect. Asmuţeau consilierii împotriva mea. Ce interes aveam să nu fac acte? Eu nici măcar nu m-am hotărât să candidez. Dacă ies bine în sondaj bine, dacă nu, atunci nu. Cât despre şedinţe, eu am fost pus într-o situaţie foarte neplăcută. Au venit nişte boschetari la şedinţă care m-au bătut, beţi fiind, din cauză că nu am votat un proiect. Am dovezi că vin la fiecare şedinţă. O perioadă nu am venit pentru că eram bolnav”, a declarat Ion Melcea.  

Poveste fără sfârşit

În replică, primarul comunei Grădina, ne-a declarat: „Caietul de prezenţă spune tot. Averea pe care o am, o am dinainte de a fi primar. Toată lumea ştie că am ferme, animale, apartamente şi maşini dinainte de a fi primar. E un mincinos. Îngheaţă apele cu minciunile lui. Toate registrele există şi nu există nici un proiect de reabilitare şi nici un aviz. Nu vreau să îl denigrez deloc, dar acesta e adevărul, eu iau acum toate bobârnacele din perioada în care el a fost primar. Cât a stat primar şi-a cumpărat pământ, şi-a luat maşină şi casă la Constanţa. Cât despre discuţii, de fiecare dată când descopeream ceva, îi spuneam. Erau şi consilierii de faţă când l-am întrebat de ce n-a făcut proiect de reabilitare.
Cât despre incidentul de la şedinţă, Melcea i-a promis omului respectiv că îi taie toate amenzile, în campania electorală. Şi când a văzut că are amenzi de 3000 RON a venit înfuriat la mine şi eu i-am spus că e de pe vremea când era Melcea. Şi el mi-a zis că nu e adevărat, că Melcea i le-a tăiat. Şi atunci am auzit că s-a dus la Melcea şi l-a întrebat de ce i-a promis în campanie că îi taie amenzile dacă iese primar.
Eu tot ce am făcut în comună am făcut cu bani de la bugetul local, iar el primea prin Hotărâre de Guvern bani, cu nemiluita. Iar eu chiar dacă aş fi vrut să fur ceva, nu aş fi avut de unde, pentru că nu sunt bani. De-abia am reuşit să finalizez Căminul Cultural de la Cheia, fără să primesc bani de la guvern”, a conchis primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top