Actualitate

„Medgidia se dezvoltă” – ample lucrări de reabilitare a unor drumuri din oraș

„Au fost demarate lucrările aferente celui de-al doilea proiect de asfaltare în municipiul Medgidia. Primul proiect de asfaltare a celor 48 de străzi este aproape finalizat, 44 de străzi fiind deja asfaltate. Ultimele patru așteptă avizele comisiilor Inspectoratului de Stat în Construcții. În ciuda tuturor piedicilor, Medgidia se dezvoltă”, spune primarul Valentin Vrabie.

Al doilea proiect de asfaltare este parte din proiectul transfrontalier „Îmbunătățirea conectivității la rețeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia – Dobrich”. În primele zile ale lunii noiembrie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Acestea vizează modernizarea infrastructurii rutiere pe următoarele străzi: Alunilor, Fagului, Peșterii, Stejarului, Pinilor, Progresului, Șoseaua de Centură – tronson 4, Lupeni, Cap. Neacșu Constantin, Sabinelor – tronson 1 și tronson 2, Bujorului, Șoimilor, Victoriei, Răscoalei – tronson 1 și tronson 2, Podgoriilor.

În acest sens, a fost semnat contractul de execuție lucrări cu asocierea SC Autoprima Serv SRL și Road Mix Technology SRL în valoare de 9.841.086,04 de lei, fără TVA.

Administrația locală anunță că lucrările au început cu Șoseaua de Centură – Tronson 4, iar în perioada derulării acestora traficul va fi deviat pe următorul traseu: str. Republicii, str. Spitalului, str. Văii, str. Viilor, str. Poporului.

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Medgidia, în calitate de Beneficiar Lider, a semnat contractul de finanțare nr. 39246/04.04.2018 pentru proiectul „Îmbunătățirea conectivității la rețeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia – Dobrich” – Cod Proiect ROBG – 439, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management.

Ca rezultat final, proiectul își propune realizarea de reabilitare a drumurilor din Medgidia (6 kilometri), două orașe conectate la o rețea rutieră modernă și funcțională, achiziționarea de echipament pentru întreținerea drumurilor, implementarea în parteneriat cu municipalitatea din Dobrich a trei mecanisme care să faciliteze conexiunea la rețeaua TEN-T: ghidaj rutier bilingv către principalele zone de interes din cele două orașe (inclusiv pentru rutele alternative), măsuri pentru creșterea siguranței în trafic, conștientizarea populației cu privire la conduita în trafic.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată, Obiectivul specific 1.1: Îmbunătățirea planificării, dezvoltării și coordonării sistemelor de transport transfrontaliere pentru o mai bună conectare la rețeaua de transport TEN-T și se derulează pe o perioadă de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 7.988.762,55 euro, din care: 6.790.448,16 euro (Fonduri FEDR) – 85 %; 1.038.459,26 euro (Bugetele Statelor Român și Bulgar) – 13 %; 159.855,13 euro (Buget Local Medgidia și Bugetul Local Dobrich) – 2 %.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top